Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în premieră mondială pe 16 august, la Festivalul de la Locarno

"Roxanne", debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectat în secţiunea competiţională "Cineasti del presente" din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

312 afișări
Imaginea articolului Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în premieră mondială pe 16 august, la Festivalul de la Locarno

Filmul "Roxanne", de Valentin Hotea, în premieră mondială pe 16 august, la Festivalul de la Locarno

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno va debuta săptămâna viitoare, pe 7 august, şi se va desfăşura până pe 17 august.

Premiera mondială a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc pe 16 august, de la ora locală 11.00, în prezenţa regizorului Valentin Hotea, a producătorului Ada Solomon şi a actorilor Diana Dumbravă, Şerban Pavlu, Anghel Damian.

"Roxanne" spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care "Unde mergi tu, mielule?", "Şi ce dacă?", "Meditaţia", şi două documentare - "D'ale Bucureştilor" şi "Lucy Castle-Hotea".

După premiera mondială de la Locarno, pe 17 august, "Roxanne" va fi proiectat pentru prima dată în România. Evenimentul va avea loc în închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării. Lungmetrajul va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie. "Roxanne" va fi distribuit de compania Parada Film.

De asemenea, compania germană Films Boutique a achiziţionat drepturile de distribuţie internaţională a peliculei "Roxanne".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici