Filmul "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, la Festivalul de la Byron Bay, Australia - VIDEO

Filmul "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, va avea, miercuri, premiera în Australia, la Festivalul de la Byron Bay, o staţiune estivală din apropierea oraşului Brisbane, informează Transilvania Film.

173 afișări
Imaginea articolului Filmul "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, la Festivalul de la Byron Bay, Australia - VIDEO

Filmul "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu, la Festivalul de la Byron Bay, Australia

Festivalul Byron Bay, aflat la a şasea ediţie, este un eveniment cinematografic tânăr, în ascensiune mondială, care premiază excelenţa producţiei cinematografice locale şi prezintă în paralel o selecţie din cele mai bune filme internaţionale ale ultimului an.

"Tatăl fantomă" este lungmetrajul care reprezintă România, în premieră australiană absolută, după premiera nord-americană de la Montreal, din august 2011.

Road-movie nostalgic, "Tatăl fantomă" are un punct de plecare în nuvela "Almost Oriental" a scriitorului şi scenaristului american Barry Gifford, care are, de altfel, şi o apariţie specială în film.

Pelicula spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iureş, într-un rol deopotrivă impresionant şi inedit), reîntors în ţara natală a tatălui şi unchiului său - unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago - şi Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestaţie a fost apreciată de Variety drept un "debut formidabil") şi, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de altă dată, nomad, popular, naiv şi generos.

Omagiu tandru adus unui unei epoci apuse, "Tatăl fantomă" îmbină stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, graţie si imaginii semnate Liviu Mărghidan şi coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternată de hituri precum "Breakfast in America" al trupei Supertramp.

Alături de Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu, în film mai joacă Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu şi Mirela Oprişor.

"Tatăl fantomă" reprezintă debutul în lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producător, critic de film (membru FIPRESCI), conferenţiar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Filmul a fost prezentat în avanpremieră extraordinară în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2011 şi a fost selecţionat în competiţiile festivalurilor internaţionale de film de la Montreal, Mons şi Mannheim-Heidelberg.

"Tatăl fantomă" este distribuit în România de Transilvania Film şi a avut premiera naţională în data de 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici