Filmul "Timbuktu", marele câştigător la premiile Lumières 2015 - VIDEO

Filmul "Timbuktu", o coproducţie franco-mauritană regizată de Abderrahmane Sissako, a fost marele câştigător la ediţia de anul acesta a galei premiilor Lumières, care a avut loc luni seară, la Paris, unde a câştigat două trofee, pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, potrivit variety.com.

135 afișări
Imaginea articolului Filmul "Timbuktu", marele câştigător la premiile Lumières 2015 - VIDEO

Filmul "Timbuktu", marele câştigător la premiile Lumières 2015 - VIDEO

"Timbuktu", care a avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes din 2014, se află în cursă şi pentru premiile Oscar şi César din 2015. Produsă de Les Films du Worso, această peliculă descrie ocupaţia barbară a fundamentaliştilor islamici din Mali. Pelicula a obţinut încasări de peste 4 milioane de euro în Franţa.

Karin Viard a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul interpretat în comedia cu acente dramatic "La Famille Bélier", în care a jucat rolul unei mame surdomute. Acelaşi film a fost recompensat şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă debutantă, ce a fost atribuit unei foste concurente de la ediţia franceză a emisiunii "The Voice", Louane Emera.

Gaspard Ulliel s-a impus la categoria cel mai bun actor graţie felului în care l-a interpretat pe celebrul creator de modă francez Yves Saint Laurent în filmul "Saint Laurent", regizat de Bertrand Bonello.

Premiul pentru scenariu a fost câştigat de Philippe de Chauveron şi Guy Laurent pentru filmul "Qu'est-ce qu'on a fait au bon Dieu?".

Filmul "Les Combattants", regizat de Thomas Cailley, a câştigat două premii Lumière - cel mai bun film de debut şi cel mai bun actor debutant (Kevin Azais).

Fraţii Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne s-au impus la categoria "cel mai bun film străin în limba franceză" cu pelicula "Deux jours, une nuit".

Lungmetrajul "Bande de filles", de Céline Sciamma, a fost recompensat cu un premiu special al Academiei Lumière.

A 20-a gală a premiilor Lumière a avut loc luni seară la Paris.

Premiile Lumière sunt acordate în urma votului jurnaliştilor internaţionali din Paris şi sunt considerate echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.

Totodată, ceremonia de decernare a trofeelor Lumière marchează începutul "sezonului" de premii pentru cinema în Franţa, care va culmina cu gala César, ce va avea loc pe 20 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici