Filmul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, în competiţie la Festivalul de la San Sebastian

Lungmetrajul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, a fost selectat în secţiunea New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, acesta concurând cu alte 12 pelicule pentru premiul în valoare de 67.000 de dolari.

190 afișări
Imaginea articolului Filmul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, în competiţie la Festivalul de la San Sebastian

Alexander Nanau (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Anul acesta, 13 filme au fost selectate în secţiunea New Directors a evenimentului cinematografic de la San Sebastian, care se va desfăşura între 19 şi 27 septembrie, informează screendaily.com.

Câştigătorul premiului Emmy Alexander Nanau prezintă la San Sebastian o extraordinară poveste de dragoste a unei familii. Totonel, în vârstă de 10 ani, şi surorile lui trăiesc într-un oraş foarte sărac şi aşteaptă ca mama lor să se întoarcă acasă din închisoare.

Alături de "Toto şi surorile lui/ Toto And His Sisters" vor concura pentru premiul secţiunii filmele "Chrieg", de Simon Jaquemet, "In Her Place", de Albert Shin, "Cain's Children/ Káin Gyermekei", de Marcell Gerő, "Name Me/ Kak Menya Zovut", de Nigina Sayfullaeva, "Limbo", Anna Sofie Hartmann, "The Mother of the Lamb/ La Madre Del Cordero", de Rosario Espinoza şi Enrique Farias, "Modris", de Juris Kursietis, "A Moonless Night/ Una Noche Sin Luna", de Germán Tejeira, "It's Not Vigil/ No Todo Es Vigilia", de Hermes Paralluelo, "The Silly Ones and the Stupid Ones/ Los Tontos y Los Estúpidos", de Roberto Castón, "The Lesson/ Urok", de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov, şi "Vincent/ Vincent n'a pas d'écailles", de Thomas Salvador.

Alexander Nanau s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care "Taking Sides", în regia lui Istvan Szabo (2001). Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe producţii teatrale puse în scenă în Europa. Producţia sa "Peer Gynt", în regia lui Peter Zadek, a fost proiectată la festivaluri de film din Germania şi Franţa.

În 2010, documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a ediţie a premiilor Emmy. De asemenea, "Lumea văzută de Ion B." a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici