Filmul "Yùl and the Snake", regizat de Gabriel Harel, a câştigat trofeul Anim'est 2015 - VIDEO

Filmul "Yùl and the Snake" (Franţa, 2015), regizat de Gabriel Harel, a câştigat marele trofeu al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, a cărui a zecea ediţie se desfăşoară în perioada 2 - 11 octombrie, în Bucureşti.

148 afișări
Imaginea articolului Filmul "Yùl and the Snake", regizat de Gabriel Harel, a câştigat trofeul Anim'est 2015 - VIDEO

Filmul "Yùl and the Snake", regizat de Gabriel Harel, a câştigat trofeul Anim'est 2015 - VIDEO

Sâmbătă seară, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, au fost anunţaţi câştigătorii celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est. Înainte de decernarea premiilor, au fost proiectate imagini de la ediţia aniversară din acest an.

Totodată, Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului, a menţionat că, la ediţia de anul acesta, au fost organizate pentru prima dată 10 workshop-uri pentru copii şi un altul dedicat tinerilor, iar premiul pentru cel mai bun Worksheep i-a revenit lui Paul Mureşan.

Cel mai bun scurtmetraj pentru copii a fost ales "Hairy Moo Moo" (Iran, 2015), regizat de Hadi Tabasi şi Rasoul Zarrin.

Pe de altă parte, premiul publicului a revenit animaţiei "Roadtrip" (Germania, 2014), regizată de Xavier Xylophon.

La categoria cel mai bun videoclip, câştigător a fost "Carmen" - Stromae (Marea Britanie, 2015), regizat de Sylvain Chomet, iar premiul pentru cel mai bun film românesc a mers către "Voyage" (2015), regizat de Marian Poiană.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun film studenţesc a fost câştigat de "Deux amis/ Two friend" (Franţa, 2014), regizat de Natalia Chernysheva. Totodată, menţiuni speciale pentru film studenţesc au primit "Electrofly" (Germania, 2015), regizat de Natalia C.A. Freitas, "The wild imaginings of an unknown soldier" (Franţa, 2014), de Nils Lacroix, şi "The correct insult" (Germania, 2015), regizat de Janis Aschberger.

La categoria cel mai bun lungmetraj, a fost ales câştigător "Adama" (Franţa, 2015), regizat de Simon Rouby, iar cel mai bun scurtmetraj a fost ales "Leftover" (Franţa, 2015), regizat de Tibor Banoczki, Sarolta Szabo. Totodată, a fost acordată şi o menţiune pentru film de scurtmetraj - "Life with Herman H. Rott" (Estonia, Croaţia, Danemarca, 2015), regizat de Chintis Lundgren.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 2 - 11 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Re:Animation Hub şi Journey Pub din Bucureşti.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti - ArCuB, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici