Florin Călinescu, vedeta noii televiziuni de ştiri Vox News

Televiziunea de ştiri Vox News începe să emită luni, de la ora 16.00, şi va difuza pentru început doar trei emisiuni, printre care şi talk-show-ul în direct "România în alb şi negru", cu Florin Călinescu şi Mbela Nzuzi, a declarat pentru MEDIAFAX Emil Jascău, directorul general al postului.

135 afișări
Imaginea articolului Florin Călinescu, vedeta noii televiziuni de ştiri Vox News

Florin Călinescu, vedeta noii televiziuni de ştiri Vox News (Imagine: Laszlo Radulz/Mediafax Foto)

Vox News - cea mai nouă televiziune de ştiri, care se lansează luni, 16 noiembrie, pe piaţa audiovizualului din România - va emite pentru început cu "o grilă restrânsă", care va cuprinde emisiunile în direct "România Vox Magazin", moderată de Nicoleta Cone şi difuzată începând de luni, între 16.00 - 19.00, "România în alb şi negru", cu Florin Călinescu şi Mbela Nzuzi (difuzată de luni, între orele 19.00 - 22.00), şi "Zece plus", cu Cristian Gava (difuzată începând de luni, în intervalul 22.00 - 01.00).

"Momentan începem cu o grilă de programe restrânsă. Începând de marţi, în prima parte a zilei, vor fi reluări ale celor trei emisiuni «România Vox Magazin», «România în alb şi negru» şi «Zece plus». În acest moment, facem probe şi pentru jurnalele de ştiri, care vor fi difuzate din jumătate în jumătate de oră. Imediat ce vom termina probele şi discuţiile cu producătorii, vom trece la grila extinsă", a spus Emil Jascău.

Directorul general al postului a mai spus că, în cele trei emisiuni care vor fi difuzate pentru început pe Vox News vor fi abordate şi problematici electorale. "Dacă se va găsi o sincronizare, îi vom avea ca invitaţi şi pe candidaţi (candidaţii la preşedinţie, n.r.)", a explicat Jascău.

El a mai spus că televiziunea Vox News va fi retransmisă, începând de luni, de operatori de cablu RCS&RDS şi DCS şi pe platforma digitală Dolce, a companiei Romtelecom. "Suntem în faza de finalizare a discuţiilor şi cu UPC", a precizat Emil Jascău.

Emil Jascău a mai spus că echipa Vox News este formată din circa 100 de persoane. Astfel, Mihai Mârţu este responsabil pe partea tehnică pentru Vox News, în timp ce responsabilul de programele Vox News va fi Adrian Bucă, omul din spatele emisiunii "Naşul", de la televiziunea B1 TV. Totodată, printre persoanele la care noua televiziune de ştiri va apela se vor numără şi alţi oameni de la postul B1 TV, printre care şi Mbela Nzuzi. "Avem un acord de colaborare cu cei de la B1 TV", a explicat Jascău.

De altfel, presa a relatat faptul că postul Vox News s-ar afla în sfera de influenţă a fraţilor Păunescu, cei care ar controla şi televiziunea B1 TV. Totodată, Emil Jascău a fost şi director de resurse umane al hotelului Intercontinental din Bucureşti, care a fost controlat de fraţii Păunescu.

Pe de altă parte, Bobby Păunescu a declarat, pe 4 noiembrie, pentru MEDIAFAX că nu există o legătură de acţionariat între posturile B1 TV şi Vox News. "Nu există legătură de acţionariat, ci la nivel de servicii, precum închiriere de spaţii, studiouri etc", a explicat Bobby Păunescu.

Vox News are studiourile în Bucureşti, pe strada Cristian Popişteanu.

Televiziunea de ştiri Vox News a primit licenţă audiovizuală prin satelit de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în şedinţa din 18 august 2009. Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA.

Pe de altă parte, potrivit site-ului CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (România) SRL, al cărei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Acţionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu acţiuni la purtător) - 87,5% şi News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Acţionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listată la bursa New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici