Florin Iaru: Echipa Academia Caţavencu lansează "o nouă revistă", săptămâna viitoare

Echipa redacţională a Academiei Caţavencu va lansa "o nouă revistă", săptămâna viitoare, miercuri, cu acelaşi profil, a declarat pentru MEDIAFAX Florin Iaru, adăugând că mai multe detalii despre acest proiect editorial vor fi anunţate ulterior.

975 afișări
Imaginea articolului Florin Iaru: Echipa Academia Caţavencu lansează "o nouă revistă", săptămâna viitoare

Florin Iaru: Echipa Academia Caţavencu lansează "o nouă revistă", săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Florin Iaru a mai precizat că proiectul va implica întreaga echipă redacţională de la Academia Caţavencu, inclusiv personalul tehnic, adică circa 30 de persoane.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Doru Buşcu, care avea funcţia de director editorial al Academiei Caţavencu, nu a putut fi contactat.

Pe coperta ediţiei de miercuri a publicaţiei este tipărit următorul mesaj al redacţiei: "Vă mulţumim că aţi stat alături de noi 20 de ani! Următorii 20 încep săptămâna viitoare cu aceeaşi echipă, într-o nouă revistă".

Totodată, Doru Buşcu scrie, într-un editorial publicat marţi, pe catavencu.ro, că, "în afacerea Adamescu, oamenii de la Caţavencu se opresc aici, dar ei continuă să meargă pe alt drum".

Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat luni suma licitată, iar marţi a fost încheiat procesul verbal de preluare.

În editorialul publicat marţi, Doru Buşcu scrie că, după achiziţia mărcii, noul proprietar - indicându-l pe Dan Adamescu - a invitat echipa redacţională să rămână. "A vorbit despre viitor, despre investiţii şi dezvoltare, despre o răbdare întinsă pe cinci ani", scrie Buşcu, adăugând că, "în vorbe, a fost o ofertă corectă", însă "nesinceră".

Doru Buşcu face o analiză a resorturilor care l-au determinat pe Dan Adamescu să cumpere marca Academia Caţavencu. Astfel, în ceea ce priveşte ipoteza că acesta ar dori să investească în media, el spune despre Adamescu că dă dovadă de o "profundă necunoaştere a realităţii din piaţă", dovadă fiind faptul că audienţa cotidianului România Liberă a scăzut. "Programul de relansare a cotidianului, care a ajuns la 27 de redactori, conţine, în principal, măsuri de restructurare a personalului", scrie Buşcu.

În acelaşi timp, Buşcu sugerează că, prin preluarea mărcii Academia Caţavencu, Adamescu îndeplineşte o comandă politică, având o atitudine pro-PDL.

De altfel, şi într-un editorial publicat săptămâna trecută, înainte de licitaţie, Doru Buşcu spunea că echipa redacţională actuală nu va mai lucra la revistă, îndemnând totuşi publicul să continue să o citească: "Indiferent cine va fi câştigat licitaţia, Academia Caţavencu rămâne proprietatea morală şi spirituală a cititorilor ei. Marca va merge acolo unde decid banii, dar sufletul ei are propriul drum. Nu poţi ucide cu una, cu două o legendă. De aceea, chiar dacă noi, cei care scriem acum revista, n-o vom mai scrie de săptămâna viitoare, vă rog să nu încetaţi s-o citiţi. Face bine la cap, parol".

De cealaltă parte, jurnalistul Claudiu Pădurean, noul proprietar al mărcii "Academia Caţavencu", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, după semnarea procesului verbal de preluare a mărcii, că publicaţia nu se va închide, în prezent fiind purtate discuţii pentru alegerea unei echipe şi semnarea unui contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici