Florin Piersic, aniversat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, miercuri, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat "Nu-ntreba câţi ani am", pentru care s-au epuizat toate biletele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1300 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic, aniversat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani

Florin Piersic, aniversat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Daniela Plopeanu, reprezentant al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, presei, că va avea loc un spectacol aniversar dedicat lui Florin Piersic.

"Spectacolul aniversar «Nu-ntreba câţi ani am», pentru care s-au vândut deja de câteva zile toate biletele, va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi va debuta cu o suită scenică din concertul «Peer Gynt», pe muzica lui Edvard Grieg. Pe fundalul acesteia, Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. Se numeşte «Florin…pur şi simplu», iar actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment", a spus Plopeanu.

Potrivit acesteia, dirijorul orchestrei la spectacolul "Nu-ntreba câţi am am" va fi Gabriel Bebeşelea, pe scenă urmând să urce, alături de Florin Piersic, şi soprana Oana Trâmbiţaş.

Spectacolul este organizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria din Cluj-Napoca, municipalitatea alocând pentru acest eveniment suma de 15.000 de lei.

De asemenea, marţi seară, la Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca va rula filmul "Paraşutiştii", în prezenţa actorului, care va dialoga cu publicul, iar miercuri vor fi proiectate alte trei filme: "De-aş fi... Harap Alb", "Haiducii lui Şaptecai" şi "Colierul de turcoaze".

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care "Mihai Viteazul", "Drumul oaselor", "Pintea", "Columna", dar şi în piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici