FOCUS Tatuajul-fenomen social/ Cătălin Câmpeanu, cel mai tatuat atlet român: „Mai bine murdar la suprafaţa, dar curat pe dinăuntru!”

Campania Mediafax-Cultură: Tatuajul face braţul. Respectul? Bunul simţ. Astăzi, un interviu luat lui Cătălin Câmpeanu, unul din cei mai premiaţi atleţi ai României. Şi-a făcut peste 25 de tatuaje şi are un crez: „Mai bine murdar la suprafaţa, dar curat pe dinăuntru!”.

497 afișări
Imaginea articolului FOCUS Tatuajul-fenomen social/ Cătălin Câmpeanu, cel mai tatuat atlet român: „Mai bine murdar la suprafaţa, dar curat pe dinăuntru!”

FOCUS Tatuajul-fenomen social/ Cătălin Câmpeanu, cel mai tatuat atlet roman

Cătălin se numără printre primii sportivi ai României remarcat de spectatori nu doar graţie aptitudinilor sale atletice, ci şi datorită tatuajelor sale de pe întreg corpul.

„Cartierul ăsta din Bacău, în care am trăit, nu e foarte bun. E mai rău famat, aşa”, a declarat Cătălin. De fapt, asta l-a făcut pe Câmpeanu să se şi tatueze.

„Cred că aveam vreo 13 ani, dacă nu mă înşel. Aveam vreo 13, sau 14 ani. Vă daţi seama, băieţii din anturajul meu erau toţi desenaţi. M-am dus, într-o zi, cu un prieten de-al meu să îşi facă un tatuaj şi eram şi eu cu el şi am zis «Ia să-mi fac şi eu unul». Şi uite aşa, la 14 ani, mi-am făcut primul tatuaj. După care au urmat...”

Nu a stat prea mult pe gânduri asupra modelului. L-a văzut, i-a plăcut, iar „artistul” l-a bătut pe unul dintre omoplaţii sportivului.

„Primul meu tatuaj se află pe spate. E un tribal. Mi l-am ales aşa, întâmplător. L-am văzut într-o revistă, mi-a plăcut şi băiatul ăla a zis «Gata! Suie-te pe pat şi hai să ţi-l fac! ». Şi aia a fost...”

Ca mulţi alţii dintre cei care au mai mult decât un tatuaj, primul dintre acestea a fost făcut „în cartier”, cu un aparat „mai puţin profesional”.

„Un pix, cu un motoraş de maşinuţă cu telecomandă şi cu un ac de cusut” au fost suficiente pentru a realiza tribalul de pe spatele lui Cătălin, o spune chiar sportivul.

E drept, acum n-ar mai face acelaşi lucru. Atletul e perfect conştient de riscurile la care se expune atunci când îşi face un tatuaj, iar asta se vede în celelalte tatuaje pe care şi le-a făcut apoi, de-a lungul timpului. Cătălin confirmă teoria tatuajelor pe care a învăţat-o cândva de la Florin Piersic Jr. şi care sună cam aşa:

„E suficient să îţi faci un punct! O linie! Apoi vrei să îţi umpli tot corpul de tatuaje.”

Lui Cătălin îi este greu să rostească o cifră, atunci când vine vorba de numărul tatuajelor sale. Şi asta pentru că după ce „s-au înmulţit”, a început să le îmbine, între ele, prin alte tatuaje.

„Ohoo! Nu ştiu, că am început să le cam leg. Nu ştiu, sunt vreo 26, sau 25. Sunt multe”, mărturiseşte râzând sportivul, care a reşit fără să vrea să influenţeze şi băieţii „cuminţi” din Bacău.

„Am prieteni pe aici prin Bacău, care erau băieţi cuminţi, nu erau desenaţi, dar când m-am întors eu, după ce am umblat mult cu sportul, i-am găsit cu câte o mână tatuată în întregime, sau cu câte cel puţin trei tatuaje.” a declarat Cătălin despre vecinii săi.

Pe Liliana, viitoarea doamnă Câmpeanu, nu o atrag foarte tare tatuajele, dar nici nu o deranjează. Ultimul tatuaj, însă, pe care Cătălin şi l-a făcut pe gambă, în urmă cu trei luni, i se pare cel mai frumos de până acum.

„Ea nu are nicio treabă. Cu tatuaje sau fără, e acelaşi lucru pentru ea. De ăsta, ultimul, de pe gambă, mi-a spus la un moment dat «Cătă, ăsta e cel mai mişto! E preferatul meu!»” a povestit amuzat sportivul.

Modest, Cătălin Câmpeanu e încântat de tatuajele sale, dar nu face din asta o mândrie. Ba chiar se consideră „murdar”. Mândria sportivului, însă, este aceea că faima nu l-a făcut să îşi piardă omenia, aşa că la finalul interviului, acesta a conchis:

„Mai bine murdar la suprafaţa, dar curat pe dinăuntru!”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici