Fostul editor al revistei Playboy din Indonezia a fost arestat

Fostul editor al versiunii indoneziene a revistei Playboy a fost arestat de autorităţile din această ţară şi a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru "indecenţă", au anunţat, sâmbătă, reprezentanţi ai justiţiei din Indonezia.

31 afișări
Imaginea articolului Fostul editor al revistei Playboy din Indonezia a fost arestat

Fostul editor al revistei Playboy din Indonezia a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Erwin Arnada, care a ignorat trei convocări în instanţă, a fost arestat în insula Bali. "L-am arestat astăzi, în Bali, şi îl vom trimite cu un avion la Jakarta. Nu s-a predat justiţiei", a declarat Mohammed Yusuf, un procuror din Jakarta.

La rândul său, Erwin Arnada a postat imediat un mesaj pe contul său de Twitter: "Chiar dacă m-au închis, mintea, gândurile şi ideile mele rămân libere".

Ediţia indoneziană a revistei Playboy a fost lansată în 2006, într-un context marcat de ostilitate. Extremiştii musulmani au organizat o serie de manifestaţii prin care cereau ca revista să nu publice fotografii nud.

După ce a fost constrâns, în urma acestor manifestaţii ostile, să îşi închidă birourile de la Jakarta, grupul Playboy a decis în 2007 să nu mai publice revista pe piaţa indoneziană.

În august, Curtea Supremă din Indonezia a revenit asupra deciziei iniţiale, prin care editorul Erwin Arnada era achitat, şi l-a condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Todung Mulya Lubis, avocatul editorului indonezian, a calificat această decizie ca fiind una "extrem de gravă", deoarece ea ameninţă "libertatea presei, care este unul dintre pilonii democraţiei din Indonezia", după căderea dictaturii din această ţară, în 1998.

Acest caz a relansat dezbaterile aprinse între apărătorii libertăţii de expresie şi partizanii "principiilor morale" din Indonezia, o ţară cu populaţie majoritar musulmană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici