Fostul partener al lui Yoko Ono va expune picturi la Cluj

Artistul Sam Havadtoy, care a fost, timp de 20 de ani, partenerul lui Yoko Ono, va expune, în perioada 28 septembrie - 4 noiembrie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, mai multe picturi sub titlul "Iubiri uitate".

416 afișări
Imaginea articolului Fostul partener al lui Yoko Ono va expune picturi la Cluj

Yoko Ono (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat transmis, joi, de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, expoziţia Sam Havadtoy - "Iubiri uitate" va fi deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie - 4 noiembrie.

Expoziţia "Iubiri uitate" a artistului Sam Havadtoy va fi organizată în sălile festive ale muzeului, oferind, în ambianţa barocă, dominată de lambriurile cu decoraţiuni sculpturale aurite, o prezentare a lucrărilor de pictură şi ale obiectelor realizate în ultimii ani de artist.

Sam Havadtoy s-a născut în anul 1952 la Londra într-o familie cu origini în Transilvania. Ajungând la New York în anul 1972, artistul a lucrat ca designer de interioare, cunoscând şi frecventând artişti ca Andy Warhol, Keith Haring, David Bowie, Robert Rauschenberg. Timp de două decenii, după dispariţia tragică a lui John Lennon, Sam Havadtoy a devenit partenerul artistei Yoko Ono. Din anul 2000 trăieşte în Ungaria şi Italia.

"În prezent, în cadrul unor expoziţii organizate constant în importante muzee şi galerii, artistul prezintă lucrări ce stau sub semnul curentului neo-pop în care experienţele fundamentale ale libertăţii trăite în ambianţa americană interferează cu un alt tip de raportare socială, cunoscut în ultimul deceniu şi dominat, aşa cum afirmă artistul, de inhibiţii, de presiunea istoriei recente şi lipsa unei culturi critice, tratate însă într-o manieră ironică, plină de umor, cu mijloacele pop-art-ului", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, lucrările au ca trăsătură comună un discurs despre aparenţă şi esenţă, confesiune şi discreţie, seriozitate şi deriziune.

"Expoziţia propusă Muzeului de Artă Cluj-Napoca este, în afara faptului că reprezintă o selecţie reprezentativă a operei artistului şi un omagiu pe care Sam Havadtoy îl aduce Transilvaniei, teritoriu de origine al familiei sale", se mai arată în comunicat.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în 28 septembrie, la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici