FOTO Primul set de bilete pentru Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017 a fost pus în vânzare astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului

Primul set de bilete pentru un număr de 50 de reprezentanţii indoor, care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost pus în vânzare luni, de Ziua Mondială a Teatrului, organizatorii făcând public şi programul FITS 2017, transmite corespondentul MEDIAFAX.

228 afișări
Imaginea articolului FOTO Primul set de bilete pentru Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017 a fost pus în vânzare astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului

Primul set de bilete pentru Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017 a fost pus în vânzare astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni corespondentului MEDIAFAX de reprezentanţii Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu, de la ora 12, vor fi puse în vânzare biletele pentru 50 de reprezentaţii Indoor, care vor avea loc la FITS 2017.

Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecţii de film, expoziţii, lansări de carte, conferinţe speciale, spectacole-lectură, ateliere şi spectacole studenţeşti din toată lumea vor fi prezentate la Sibiu în perioada 9 – 18 iunie, când va avea loc Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

„Vom avea în jur de 50 de spectacole pe care le punem în vânzare în ziua de 27 martie şi împreună cu aceste bilete punem şi programul Indoor al festivalului. Va mai fi un set de bilete în vânzare cu ocazia sărbătorilor Pascale, iar restul biletelor vor intra în vânzare la începutul lunii mai. Deci vom putea da şansa tuturor doritorilor de frumos din România şi din lume să îşi ia în avans bilete. Îi îndemnăm pe toţi să se grăbească pentru că locurile nu sunt multe. Nu avem spaţii mai mari de 400 de locuri, unele au numai 200. Teatrul însuşi nu are decât 300 de locuri, dar având atât de mulţi invitaţi nu vom putea pune în vânzare decât 200. Toţi cei care doresc să îşi cumpere bilete şi să vadă de la Baryshnikov la Robert Wilson, de la Batsheva la Baletul Andalusian, de la Maria Pagés la Pippo Delbono şi mulţi alţii, sunt invitaţi să îşi cumpere bilete din timp,” a declarat Constantin Chiriac.

Potrivit comunicatului citat, preţul biletelor pentru această ediţie a FITS rămân neschimbate şi variază, în funcţie de spectacol, între 10 şi 40 de lei.

„Am păstrat preţul biletelor. Acestea nu costă mai mult decât în anii trecuţi, de la 10 lei la 40 de lei. Niciun bilet nu este mai scump de 40 de lei. Eu cred că este cel mai frumos dar pe care, prin acest festival, noi îl facem tuturor iubitorilor de frumos în condiţiile în care accesul la toate spectacolele în aer liber este gratuit,” a spus Constantin Chiriac.

Primul set de bilete este pus în vânzare de Ziua Mondială a Teatrului şi este anunţat programul Indoor, primele ediţii ale festivalului fiind organizate în preajma acestei zile.

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a transmis un mesaj pentru iubitorii de teatru, cu ocazia acestei zile speciale.

„Probabil că zilele acestea frumoase, pe care le-am avut ca pe un dar dumnezeiesc, în care primăvara a dus atâta căldură, atâta frumuseţe şi nevoie de a ne elibera de haine, de frig, de tristeţe, de boală, de cer închis, de ploaie, de urât, de singurătate, arată ce înseamnă această mare sărbătoare, care este Ziua Mondială a Teatrului. Să nu uităm că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost construit, în primele trei ediţii, în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Aşa a început acest Festival. Prima dată a fost trei zile, apoi încă trei, după aceea au fost cinci zile, dar totdeauna în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Am dorit să arătăm ce înseamnă pentru noi această zi, că poate să producă o naştere care iată, acum se arată a fi cel mai important festival al lumii în domeniul artelor spectacolului.
Este sărbătoarea creaţiei, este sărbătoarea care aduce în prim-plan faptul că noi, fiinţele lăsate de Dumnezeu pe Pământ, avem fiecare dintre noi o mică parte a creaţiei divine, de care nu trebuie să uităm. Iar noi, putem la rândul nostru, cu puterile noastre limitate, să plăsmuim frumosul, să plăsmuim miracol, să plăsmuim emoţie. Ei bine, dacă vom fi conştienţi zi de zi de această putere pe care o avem şi ne vom gândi la frumosul pe care să-l vedem în ochii oamenilor; să aducem acest miracol alături de fiecare fiinţă care uită - din ce în ce mai mult astăzi - să ridice ochii din pământ, să se poată uita la flori, la cer, la soare, la bucurie, la frumos, în mod cert atunci viaţa va fi altfel pe Pământ. Deci teatrul este această sărbătoare a miracolului, a plăsmuirii, a frumosului şi ne bucurăm că putem să sărbătorim acest lucru împreună",
a spus Constantin Chiriac.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017 va avea loc în perioada 9 – 18 iunie.

Biletele vor putea fi achiziţionate pe eventim.ro şi de la Agenţia teatrală din Sibiu. Pe site-ul www.sibfest.ro devin active, luni informaţiile despre evenimentele care intră în vânzare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici