"Fotografia în cuvinte", inaugurată de "Ultimul sas" - GALERIE FOTO

Expoziţia de fotografie "Ultimul sas", de Harris Wallmen, va fi prezentată, între 27 aprilie şi 4 mai, la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, care inaugurează astfel un nou program, "Fotografia în cuvinte", ce va cuprinde atât expoziţii, cât şi conferinţe, informează institutul.

161 afișări
Imaginea articolului "Fotografia în cuvinte", inaugurată de "Ultimul sas" - GALERIE FOTO

"Ultimul sas", de Harris Wallmen, inaugurează "Fotografia în cuvinte", la ICR (Foto: Harris Wallmen/abstractart.ro)

GALERIE FOTO


Artistul plastic şi fotograful Harris Wallmen a studiat la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Lucrările sale se află în colecţii particulare din România, SUA, Germania, Franţa şi Japonia.

"Nu m-am simţit niciodată foarte mult sas, deşi nici prea român nu cred că sunt. Probabil e ceea ce simte orice corcitură. Dezintegrarea satelor săseşti şi a populaţiei care, nu în urmă cu mulţi ani, ocupa Valea Hârtibaciului a rămas totuşi un subiect sensibil pentru mine, deoarece bunicii şi tatăl meu provin dintr-una dintre cele mai frumoase aşezări din zonă, din Alţâna… Într-o călătorie cu trenul, cineva a povestit că undeva lângă Sibiu, la poalele Carpaţilor, există un sat în care nu mai trăieşte decât un singur om. Ultimul sas", notează Wallmen.

Luni, de la ora 18.30, va fi vernisată "Ultimul sas", de Harris Wallmen, care va fi însoţită de o expunere susţinută de Răzvan Voiculescu.

Expoziţia, organizată cu sprijinul publicaţiei PhotoMagazine, va rămâne deschisă la sediul ICR până pe 4 mai.

"Fotografia în cuvinte" este un nou program lunar al Institutului Cultural Român dedicat artei fotografice contemporane.

Prin intermediul unor expoziţii de fotografie şi al unor conferinţe despre această artă, ICR va aduce, lunar, în faţa publicului personalităţi ale fotografiei contemporane din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici