Fotograful Dragoş Lumpan duce "Mioriţa" în Spania

Expoziţia "Ultima transhumanţă", semnată de fotograful român Dragoş Lumpan, va fi vernisată pe 10 iunie, în cadrul secţiunii Open PHoto Cuenca a Festivalului Internaţional de Fotografie şi Arte Vizuale - PHotoEspaña 2011.

336 afișări
Imaginea articolului Fotograful Dragoş Lumpan duce "Mioriţa" în Spania

Fotograful Dragoş Lumpan duce "Mioriţa" în Spania (Imagine: www.icr.ro)

România continuă să fie prezentă, prin intermediul Institutului Cultural Român (ICR) de la Madrid, în cadrul celui mai important festival de fotografie din Spania, în secţiunea Open PHoto ce are loc anual la Cuenca.

Expoziţia lui Dragoş Lumpan, "Ultima transhumanţă", va fi vernisată pe 10 iunie, la ora 12.00, în sala Fundaţiei Antonio Saura, Casa Zavala, din centrul oraşului Cuenca, în prezenţa artistului, a oficialităţilor locale, a reprezentanţilor PhotoEspaña şi ICR Madrid. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 24 iulie.

Dragoş Lumpan a urmărit din interior, de multe ori trăind loalaltă cu ciobanii, fenomenul transhumanţei, nu doar în România, ci şi în Turcia, Albania, Grecia, Italia. Spania este de asemenea o ţară în care moştenirea lui Abel a fost prezentă secole de-a rândul. Dragoş Lumpan încearcă, prin fotografii deja premiate (premiul al III-lea la European Central Bank Annual Photography Award în 2009), să capteze esenţa unui fenomen pe cale de dispariţie.

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie şi Arte Vizuale - PHotoEspaña se desfăşoară între 1 iunie şi 24 iulie.

Dragoş Lumpan este unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi fotografi români ai momentului. Colaborator constant al revistei National Geografic, autor al unor albume despre mănăstirea Stavropoleos sau despre viaţa monahală dintr-un lăcaş din nordul Moldovei, dar şi autor de fotografii de publicitate sau scurtmetraje documentare, Dragoş Lumpan este un artist complex, cu o privire atentă, îndreptată spre zone mai puţin vizibile ale realităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici