Freciu: CA Realitatea a votat să solicite AGA rezilierea contractului cu Asesoft, nu schimbarea CA

Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că schimbarea CA al Realitatea nu a fost discutată în şedinţa de miercuri a Consiliului, singurul aspect votat fiind acela de a solicita adunării generale a acţionarilor Realitatea rezilierea contractului cu Asesoft.

62 afișări
Imaginea articolului Freciu: CA Realitatea a votat să solicite AGA rezilierea contractului cu Asesoft, nu schimbarea CA

Freciu: CA Realitatea a votat să solicite AGA rezilierea contractului cu Asesoft, nu schimbarea CA

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-a întrunit, miercuri, şi a decis să ceară adunării generale a acţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft, a declarat miercuri seară pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media. Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media este convocată pentru 27 şi 28 aprilie.

Tot miercuri seară, Sebastian Ghiţă, persoana desemnată de Asesoft la Realitatea Media, a declarat pentru MEDIAFAX că Asesoft a făcut o recomandare către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media, ca în cazul în care decide să nu rezilieze contractul cu Asesoft, să schimbe CA al Realitatea.

"S-a votat o recomandare către adunarea generală a acţionarilor de reziliere a contractului cu Asesoft. Şi noi am făcut o recomandare adunării generale a acţionarilor ca, în cazul în care nu se reziliază contractul, să schimbe Consiliul de Administraţie al Realitatea Media. Dacă nu, o să întreprindem noi demersuri să schimbăm Consiliul de Administraţie al Realitatea Media", a declarat atunci Sebastian Ghiţă.

Întrebat joi dimineaţă dacă recomandarea Asesoft către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, se va regăsi pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Dacă vorbim de schimbarea Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, acest punct nu a fost discutat în CA de ieri, în procesul verbal al CA nu există acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media de a rezilia contractul cu Asesoft, punct care se va regăsi şi pe convocatorul adunării generale a acţionarilor din 27 - 28 aprilie".

Potrivit lui Freciu, pentru introducerea pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media a unui punct, acesta trebuie să fi fost votat de Consiliul de Administraţie al Realitatea Media sau să fie propus de un acţionar care deţine peste 10% din acţiuni.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Asesoft a trimis un document AGA Realitatea Media prin care recomandă schimbarea CA al Realitatea Media.

"Nu avea cum să se voteze în CA al Realitatea Media pentru schimbarea membrilor CA al Realitatea Media. Ei nu pot să se autopropună pentru schimbare. Noi (Asesoft, n.r.) am trimis AGA un document prin care recomandăm schimbarea CA", a explicat Sebastian Ghiţă.

Membrii CA al Realitatea Media s-au întrunit, miercuri, şi au decis să ceară adunării generale a acţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft.

Această decizie a fost luată cu două voturi "pentru" (Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu - reprezentanţii Realitatea Media) şi o abţinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft).

Acţionarii Realitatea Media SA, potrivit dosarului depus la CNA în luna octombrie 2010, când societatea a cerut prelungirea licenţei Realitatea TV, sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%, PSV Company SA - 18,742296709%, Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente "Petrom" - 13,452839273, Global Video Media SRL - 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian şi Luha Eugen Gheorghe - cu câte 0,000000345%.

Asociaţii Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited sunt: Ioana Vântu şi Ionuţ Codrin Vântu (cu câte 45,45455%) şi Vitalie Dobândă (9,0909%), iar acţionarii PSV Company SA sunt Elbahold Limited (Cipru) - 54,3556%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA - 25%, PSV Company SA - 9,9973% şi acţionari persoane fizice (8577) - 10,6471%.

Decizia luată miercuri în CA al Realitatea Media vine după ce Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, în şedinţa CNA de marţi, că vor purta o discuţie pentru "a armoniza" punctele de vedere ale societăţilor, după ce aceştia s-au acuzat de ingerinţe editoriale la Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici