Gabriela Adameşteanu, în dialog cu criticul literar Eugen Negrici, joi, la Facultatatea de Litere

Jurnalista şi traducătoarea Gabriela Adameşteanu şi criticul literar Eugen Negrici se vor dialoga pe tema cărţilor şi a modelelor fundamentale în cea de-a treia conferinţă din seria "Valorile noastre", care va avea loc joi, de la ora 18.00, în Amfiteatrul Bălcescu al Facultăţii de Litere Bucureşti.

194 afișări
Imaginea articolului Gabriela Adameşteanu, în dialog cu criticul literar Eugen Negrici, joi, la Facultatatea de Litere

Gabriela Adameşteanu (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Înainte de a pleca în turneul ce o va duce la târgurile de carte europene din această primăvară, Gabriela Adameşteanu poposeşte în Facultatea de Litere pentru întâlnirea cu cititorii şi pentru o discuţie amplă, de aproape două ore, despre literatură şi despre profesia de scriitor, căreia i s-a dedicat întru totul.

În cadrul discuţiei pe care aceasta o va purta cu profesorul şi criticul literar Eugen Negrici, vor fi revelate modelele şi cărţile fundamentale care au influenţat-o, împlinirile şi momentele de cotitură care i-au marcat viaţa profesională, proiectele care s-au încheiat cu succes, precum şi cele care au rămas doar o schiţă, dar care ar putea fi reluate într-o nouă formă.

Conferinţele "Valorile noastre", organizate începând cu luna decembrie 2012 de Centrul Studenţesc de Comunicare al Facultăţii de Litere al Universităţii Bucureşti pentru a marca 150 de ani de la înfiinţarea acestei facultăţi, propun audienţei un schimb de idei desfăşurat în spiritul umanioarelor, o dezbatere de înaltă ţinută, elegantă şi cuprinzătoare. 

Publicul este format atât din reprezentanţi ai corpului profesoral universitar şi liceal, cât şi din masteranzi, doctoranzi şi tineri cercetători, atât din elevi, cât şi din oameni interesaţi în general de cultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici