Gala Super Bowl - audienţă record de 111 milioane de telespectatori

Cea de-a 45-a ediţie a galei Super Bowl a fost urmărită, duminică seară, de 111 milioane de telespectatori americani, înregistrând astfel un nou record de audienţă, potrivit datelor publicate de Institutul Nielsen.

116 afișări
Imaginea articolului Gala Super Bowl - audienţă record de 111 milioane de telespectatori

Gala Super Bowl - audienţă record de 111 milioane de telespectatori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Nielsen, 111 milioane de persoane au urmărit pe postul de televiziune Fox cea de-a 45-a ediţie a finalei NFL, câştigată de echipa Green Bay Packers, care a învins echipa Pittsburgh Steelers cu scorul de 31-25.

Anul trecut, finala disputată între New Orleans Saints şi Indianapolis Colts a fost urmărită de 106,5 milioane de telespectatori.

"Această ediţie a Super Bowl (din 2011, n.r.) a înregistrat cel mai mare succes pe care l-a obţinut vreodată o ligă sportivă", a spus Pat McDonough, de la Institutul Nielsen.

Comparativ cu gala Super Bowl de duminică, finala Cupei Mondiale la fotbal din 2010, disputată între echipele Spaniei şi Olandei, a fost urmărită de 24,3 milioane de telespectatori, un record pentru un meci de fotbal vizionat la o televiziune americană, potrivit Nielsen.

Potrivit Reuters, care citează reprezentanţi ai postului Fox, gala Super Bowl a fost emisiunea cu cea mai mare audienţă difuzată pe un post de televiziune american, în ultimii 20 de ani.

În 2009, Super Bowl a atras 98,7 milioane de telespectatori, iar în 2008 - 97,5 milioane de telespectatori.

Creşterea de la an la an a audienţelor ilustrează motivul pentru care advertiserii plătesc până la 3 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde difuzat în timpul meciului.

Gala Super Bowl a fost benefică şi pentru audienţele serialului musical "Glee": episodul difuzat după celebrul eveniment sportiv a atras 26,8 milioane de telespectatori - mai mult decât dublu faţă de audienţele înregistrate în mod obişnuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici