Gala Uniter 2018. Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

Victor Rebengiuc a primit, luni seara, la Gala Uniter 2018 de la Alba Iulia, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru spectacolul ”Regele Moare”, în care a jucat rolul regelui Bérenger, actorul precizând că ar fi vrut ca distincţia să fi fost acordată unui actor mai tânăr decât el.

916 afișări
Imaginea articolului Gala Uniter 2018. Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

Gala Uniter 2018.Victor Rebengiuc, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

”Un premiu pe care, vă spun, l-aş fi dorit dat unui actor mai tânăr decât mine. Sunt tânăr. Eu sunt vechi. Sunt, cum să vă spun, de 62 de ani pe scenă, este o viaţă de om. Am mai luat premii. Nu pot să vă spun că nu-mi place să iau premiu, dar ce pot să spun este că un premiu nu mă schimbă, adică nu înţeleg dintr-o dată că am devenit ceva ce nu mai există pe lumea asta”, a spus Victor Rebengiuc pe scenă, după ce i s-a
acordat distincţia.

De asemenea, actorul a precizat că un premiu reprezintă”consemnarea unei trepte pe care ai urcat-o”.

”Un premiu reprezintă consemnarea unei trepte pe care ai urcat-o şi cu asta e cam gata pentru că te uiţi că mai sunt foarte, foarte multe trepte de urcat şi nu ştii niciodată dacă ai timp să le urci pe toate, până în vârf, aşa că să ne păstrăm modestia şi să vă mulţumesc din suflet pentru premiul pe care mi l-aţi dat în seara aceasta”, a mai spus Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc a primit, luni seara, la Gala Uniter2018 de la Alba Iulia, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru spectacolul ”Regele Moare”, de Eugen Ionescu, în regia lui Andrei Grosu şi Andrea Grosu.

GalaPremiilor Uniter se organizează în acest an la Alba Iulia, oraşul în care acum 100 de ani s-a votat unirea Transilvaniei cu România. Într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, echipele tehnice au ridicat un teatru pentru o zi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri s-au acordat mai multe premii, între care: Mariana Mihuţ a primit premiul pentru actriţă în rol principal, Zsolt Bogdan pentru actor în rol secundar, Codrin Boldea pentru debut, Ada Lupu pentru actriţă în rol secundar, Steven van Groningen – premiul MECENA, Anton Tauf, premiul pentru întreaga activitate – actor, Ileana Stana-Ionescu, pentru întreaga activitate – actriţă, Alexandru Dabija, pentru întreaga activitate – regizor, Doru Păcurar, întreaga activitate – scenograf şi Sorina Bălănescu – întreaga activitate– critică şi istorie şi Horaţiu Mălăele, premiul de excelenţă.

Gala Premiilor Uniter este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, iniţiat şi coordonat de Ion Caramitru. Gala Premiilor Uniter se desfăşoară anual, începând din 1991, acordând distincţiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat.

Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici