George Copos şi George Pădure, la premiera de gală a filmului "Kapitalism - Reţeta noastră secretă"

Oamenii de afaceri George Copos şi George Pădure s-au numărat printre cei care au fost prezenţi, miercuri seară, la premiera de gală a celui mai nou documentar semnat de Alexandru Solomon, "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", în care, de altfel, aceştia sunt personaje.

122 afișări
Imaginea articolului George Copos şi George Pădure, la premiera de gală a filmului "Kapitalism - Reţeta noastră secretă"

George Copos şi George Pădure, la premiera de gală a filmului "Kapitalism - Reţeta noastră secretă"

Premiera a avut loc la cinema Studio din Capitală. Holul cinematografului a fost decorat în concordanţă cu subiectul filmului: la intrare au fost aşezate oglinzile prezente în birourile oamenilor de afaceri. Regizorul Alexandru Solomon chiar a glumit, după proiecţia filmului: "Dacă vă faceţi poze cu oglinzile, o să deveniţi bogaţi".

La masa de cocktail erau aşezate manechine, care în loc de cap aveau televizoare, de asemenea, prezente în film, iar "personajele" desenate de Dinu Patriciu, balena şi caracatiţa, erau prezente sub formă de baloane decorative.

Au mai venit, de asemenea, la premieră regizorii Nae Caranfil şi Radu Gabrea, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, şi consilierul ministrului Culturii, Demeter Andras.

George Copos şi-a amintit, la intrarea în sală, de începuturile mediului de afaceri din România anilor '90:

"A fost o piaţă goală atunci, în '90, şi a fost nevoie de curaj (...) Îmi aduc aminte că în 1990 am pus garanţie la bancă maşina noastră, casa noastră, antena de satelit, receptorul de satelit, televizorul pe care l-am avut, maşina unei vecine. Dacă nu reuşeam, pierdeam totul". Omul de afaceri a apreciat că, în prezent, capitalismul înseamnă "înţelepciune, curaj şi să ai stomac".

În "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", Nicolae Ceauşescu descoperă că o mare parte din oligarhii din prezent au făcut parte din aparatul de conducere comunist şi astfel ei îşi datorează averea fostului dictator şi sistemului care a fost iniţiat de acesta, bazat pe nepotism, corupţie şi lipsa controlului public. Printre "actorii" documentarului se numără Dinu Patriciu, George Becali, Dan Voiculescu şi Dan Diaconescu.

"Kapitalism - Reţeta noastră secretă" a fost difuzat, într-o primă variantă, de postul francez Arte, pe 1 decembrie anul trecut.

"Kapitalism - Reţeta noastră secretă" intră în cinematografele din România vineri.

Filmul a obţinut, în 2008, o finanţare de 200.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar români. Printre cele mai importante producţii ale sale se numără "Marele jaf comunist" (2004), "Război pe calea undelor" (2007) şi "Apocalipsa după şoferi" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici