George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la TVR, a murit

George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la Televiziunea Română, între 1969 şi 1990, a murit.

9789 afișări
Imaginea articolului George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la TVR, a murit

George Marinescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Fostul prezentator TVR era internat la o clinică privată din Capitală, potrivit unor surse din Televiziunea publică.

În timpul Revoluţiei Române, George Marinescu a anunţat, în dimineaţa de 22 decembrie 1989, că "Ministrul forţelor armate (n.r. - generalul Vasile Milea) a acţionat ca trădător împotriva independenţei şi suveranităţii României şi, dându-şi seama că este descoperit, s-a sinucis".

George Marinescu şi-a făcut autocritica la câteva minute de la proclamarea Televiziunii Române Libere: "Îmi fac mea culpa în numele colegilor din Televiziune".

"Mi-am luat inima în dinţi şi am zis că aşa e bine să fac. Mulţi mi-au spus că am făcut o prostie mare de tot. Mi-am cerut scuze pentru ceva ce nu făcusem eu. Prezentasem tot felul de ştiri cu recorduri interplanetare la recoltat tone de sfeclă. Minciuni, era clar. Soţia mea era acasă, cu fiică-mea, care era elevă. Au primit un telefon, voce de bărbat, nu ştiu nici acum cine a fost. I s-a spus că domnul Marinescu trebuie să ajungă urgent acasă. 'Pentru ce?', a întrebat nevastă-mea. 'Vorbeşte prea mult', i s-a răspuns. Era în după-amiaza zilei de 22", spunea Marinescu într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, publicat pe 23 martie 2010.

După evenimentele din decembrie 1989, George Marinescu a fost numit director la televiziunea Guvernului României, post în care a rămas timp de şapte ani.

Anul trecut, la 70 de ani, Marinescu prezenta o emisiune politică la Televiziunea România de Mâine, a Universităţii "Spiru Haret".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici