Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular. Artistul, internat la Floreasca. Bogdan Opriţa: E în stare bună, e cooperant

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, adus în Capitală după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii pentru un festival de muzică populară, a fost internat la Secţia de Neurologie a Spitalului Floreasca şi este în stare bună, cooperant, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Bogdan Opriţa.

1977 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular. Artistul, internat la Floreasca. Bogdan Opriţa: E în stare bună, e cooperant

Gheorghe Turda (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a mai spus că Turda a fost internat miercuri seară, în jurul orei 20.30, şi i s-au făcut deja investigaţii.

Cântăreţul va rămâne internat, sub supravegherea şefului Secţiei de Neurologie, dr. Viorel Poalelungi, care este medicul său curant.

În vârstă de 66 de ani, Gheorghe Turda a fost preluat de un echipaj medical de terapie intensivă mobilă de la UPU-SMURD Piteşti, miercuri după-amiază, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii, la Piteşti, unde are loc un festival de muzică populară.

Cântăreţul a fost stabilizat şi transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Piteşti, declara că Gheorghe Turda a suferit un atac cerebral vascular, fiind în afara oricărui pericol. "Este un complex de factori care au dus la acest atac cerebral şi oboseala poate fi unul dintre ei", spunea reprezentantul spitalului din Piteşti.

Pascu mai declara corespondentului MEDIAFAX că Gheorghe Turda "dă semne evidente de recuperare motorie", întrucât începe să îşi revină din pareza facială şi se estompează deficitul motor instalat pe partea stângă a corpului.

Reprezentantul unităţii sanitare spunea că Gheorghe Turda şi-a exprimat dorinţa de a fi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, întrucât acolo profesează medicul său curant, care îi cunoaşte problemele de sănătate.

Conform sursei citate, cântăreţului i s-a făcut un examen computer tomograf. "Înainte de acest CT diagnosticul este de accident ischemic tranzitoriu, ceea ce înseamnă că pacientul se recuperează repede în urma deficitelor neurologice", afirma dr. Pascu.

Turda a părăsit spitalul din Piteşti în jurul orei 18.45 şi a fost adus, cu o ambulanţă, în Capitală, la Floreasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici