Google a lansat laptopurile bazate pe sistemul de operare Chrome

Laptopurile Chromebook, care vor rula sistemul de operare Chrome dezvoltat de Google, vor fi lansate pe piaţă în luna iunie, gigantul care continuă să domine piaţa căutărilor pe internet intrând în rivalitate directă cu Microsoft şi Apple "la ei acasă".

1491 afișări
Imaginea articolului Google a lansat laptopurile bazate pe sistemul de operare Chrome

Google a lansat laptopurile bazate pe sistemul de operare Chrome

Noile PC-uri, construite în principal pentru navigarea pe internet, sunt produse de Samsung (Coreea de Sud) şi Acer (Taiwan).

Sistemul de operaare Chrome este în esenţă un browser web care facilitează utilizarea aplicaţiilor direct pe internet, fără a stoca software ca Outlook, Word sau Excel direct pe PC.

Mutarea pe internet a funcţiilor cotidiene îndeplinite de calculatoare elimină o mare parte din mentenanţa necesară, precum instalarea şi actualizarea software-ului, realizarea de backup pentru fişiere şi verificarea anti-virus, subliniază Google.

"Complexitatea administrării calculatorului deranjează utilizatorii. Este un model fundamental defectuos. Chromebook-ul este un nou model care nu pune povara mentenanţei calculatorului pe utilizator", a declarat cofondatorul Google Sergey Brin într-o conferinţă de presă.

Google promovează de doi ani Chrome ca alternativă la Microsoft Windows, folosit în prezent de peste 90% dintre utilizatorii de PC-uri. Lansarea sistemului de operare a fost întârziată însă de apariţia târzie a laptop-urilor create pentru a rula software-ul.

Între timp, sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru smartphone-uri şi tablete a decolat şi se bucură de o răspândire spectaculoasă, iar unii analişti consideră că platforma ultramobilă ar trebui fuzionată cu Chrome într-un singur produs cu diverse variante.

La fel ca Android, softul Chrome va fi gratuit, Google mizând pe creşterea traficului şi a căutărilor pe internet, care ar creşte veniturile din publicitate online.

Sistemul de operare şi laptopurile Chromebook sunt derivate din browserul Google Chrome.

Computerele au procesoare Intel şi vor fi disponibile pe Amazon.com şi în magazinul online al Best Buy de la jumătatea lunii iunie.

Google va oferi companiilor Chromebook şi suport tehnic pentru noul laptop pentru 28 de dolari pe lună, ca soluţie simplificată de accesare a internetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici