Google are peste 50.000 de parteneri media. Ce venituri le-a generat gigantul american

Google lucrează cu peste 50.000 de parteneri din industria media, cărora le-a generat venituri de peste 4 miliarde de euro, până la acest moment, a declarat, vineri, un responsabil al grupului american, la cel de-al 63-lea congres al World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA).

260 afișări
Imaginea articolului Google are peste 50.000 de parteneri  media. Ce venituri le-a generat gigantul american

Google are peste 50.000 de parteneri media (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, cu ocazia congresului, care se încheie vineri, Stefan Tweraser, reprezentant al Google Germania, a declarat că gigantul american a vărsat circa 4,3 miliarde de euro în conturile partenerilor săi din industria media. "Ne ne câştigăm banii pe munca ziarelor", a spus el.

"În fiecare zi, există mai mult de un miliard de căutări pe Google şi multe dintre ele sunt redirecţionate spre media. Adevăratul model economic al Google este parteneriatul. Este amprenta noastră genetică. Google News există deoarece avem peste 50.000 de parteneri cu care împărţim şi veniturile ", a spus Tweraser.

Pe de altă parte, el a subliniat că Google nu deţine monopolul mondial pe piaţa de publicitate digitală. "Google nu domină piaţa de publicitate digitală", sunt şi alţi competitori internaţionali sau regionali puternici, a mai spus Tweraser.

Profitul net al Google a crescut cu 28% în trimestrul al treilea, la 2,7 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 34%, la 9,7 miliarde dolari, rezultatele companiei zdrobind estimările analiştilor datorită vânzărilor solide de publicitate şi unui bun control al costurilor.

World Association of Newspapers, organizaţia globală a industriei ziarelor, cu sediul la Paris, susţine şi promovează libertatea presei şi interesele de business şi profesionale ale ziarelor din întreaga lume. Asociaţia reprezintă 18.000 de ziare şi are ca membre 77 de asociaţii naţionale, companii de publishing şi directori individuali de ziare din 102 ţări, precum şi 12 agenţii de presă şi 11 grupuri de presă regionale şi internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici