Google celebrează Ziua Naţională a României cu un logo special

Motorul de căutare Google afişează pe pagina lui principală de joi un nou logo special, dedicat Zilei Naţionale a României - 1 decembrie.

1660 afișări
Imaginea articolului Google celebrează Ziua Naţională a României cu un logo special

Google celebrează Ziua Naţională a României cu un logo special

Motorul de căutare Google include în logoul său de joi două perechi de dansatori, îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti, care înlocuiesc cele două litere "O" ce alcătuiesc cuvântul "Google".

Unirea Ardealului cu Regatul României a fost proclamată pe 1 decembrie 1918, de Adunarea Naţională de la Alba Iulia.

Data de 1 decembrie a devenit Ziua Naţională a României, denumită şi Ziua Unirii, şi celebrează acest eveniment.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.

Această sărbătoare publică a fost stabilită după Revoluţia din decembrie 1989 (potrivit Constituţiei din 1991, articolul 12, alineatul 2) şi marchează nu doar unirea Transilvaniei, ci şi a provinciilor Banatului, Basarabiei (27 martie 1918) şi a Bucovinei (15/ 28 noiembrie 1918) cu regatul României, în 1918, unirea Transilvaniei cu patria mamă fiind ultimul eveniment din această serie de reîntregire, consfinţind astfel reunificarea ţării.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici