GOOGLE.RO, atacat de hackeri - Mesajul care apărea în loc de interfaţa motorului de căutare. Cum poţi accesa google.ro - FOTO

Site-ul google.ro nu este disponibil miercuri dimineaţă, el fiind spart de hackeri. În loc de interfaţa obişnuită a google.ro a apărut un mesaj al unui "hacker algerian". De asemenea, în mesajul hackerului se menţiona că acţiunea "va continua...".

18282 afișări
Imaginea articolului GOOGLE.RO, atacat de hackeri - Mesajul care apărea în loc de interfaţa motorului de căutare. Cum poţi accesa  google.ro - FOTO

GOOGLE.RO, atacat de hackeri - Mesajul care apărea în loc de interfaţa motorului de căutare

În jurul orei 11.00 site-ul funcţiona normal.

"Serviciile Google din România nu au fost atacate. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează www.google.ro şi câteva alte adrese de web au fost redirecţionaţi către un alt site web. Am fost în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România", a comunicat Google.

La ora 09.50, pe pagina google.ro a apărut un nou mesaj de eroare.

În jurul orei 09.30, mesajul hackerului a apărut din nou.

După ora 08.00, mesajul hackerului nu mai putea fi vizualizat, dar nici pagina google.ro nu putea fi accesată în schimb.

Potrivit go4it.ro, şi site-ul yahoo.ro a fost afectat de atac.

Acest atac nu este unul direct asupra paginilor şi conţinutului real, ci un atac asupra serverelor DNS, care interpretează adresele Web cerute şi le direcţionează către adresele IP reale. Printr-un atac de tip DNS poisoning, în care sunt livrate informaţii false către celelalte servere DNS şi care se propagă astfel către utilizator, atacatorii pot redirecţiona traficul către un server rulat de ei. În cazul de faţă, redirecţionarea se face către nişte servere stocate în datacenter-ul EMango din Olanda.

Utilizatorii trebuie să fie atenţi la paginile vizitate deoarece atacatorii pot livra fişiere malware sau pretinde date de autentificare. Fiecare browser afişează, într-o formă sau alta, certificatele de securitate ale paginii vizitate iar acestea trebuie să fie valide, precum în exemplul de mai jos.

CUM POŢI ACCESA GOOGLE.RO

Utilizatorul poate alege temporar soluţia utilizării adreselor IP reale a serviciilor Google.ro şi Yahoo.ro, care sunt 173.194.75.94, respectiv, 87.248.120.148, adăugarea manuală a acestora în fişierul HOSTS, utilizarea versiunilor internaţionale .com ale celor două servicii sau alegerea unui furnizor alternativ de servicii DNS precum OpenDNS sau Google Public DNS.

Pentru mai multe informaţii accesaţi go4it.ro.

Atacul asupra google.ro vine la o zi după ce au fost făcute percheziţii la două grupări infracţionale specializate în fraude informatice, care acţionau în Australia, Malaezia şi Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici