Google sărbătorește descoperirea unor cantităţi importante de apă pe Lună

Google şi-a modificat logoul, sâmbătă, pentru a sărbători descoperirea unor cantităţi "semnificative" de apă îngheţată pe Lună, după un anunţ făcut, vineri, de NASA şi preluat de mai multe agenţii de presă.

42 afișări
Imaginea articolului Google sărbătorește descoperirea unor cantităţi importante de apă pe Lună

Google sărbătorește descoperirea unor cantităţi importante de apă pe Lună

Cunoscuta companie de internet şi-a modificat sigla de pe pagina sa principală, la scurt timp după ce NASA a făcut publice noile descoperiri.

În noul logo, una dintre cele două litere "o" este înlocuită cu imaginea Lunii.

În cursul misiunii efectuate luna trecută, NASA a prăbuşit o sondă LCROSS într-un crater situat în apropierea polului sud al Lunii, pentru a studia materialele rezultate din impact, iar în acest fel a fost descoperită apa.

"Am găsit apă şi nu doar o cantitate mică, ci cantităţi importante", a declarat, vineri, Anthony Colaprete, responsabilul ştiinţific al misiunii LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite).

"Într-un crater de 20 - 30 de metri am găsit echivalentul a 75 de litri de apă", precizează Colaprete.

Un alt oficial al NASA, Gregory Deloy, de la Universitatea din California, a explicat că aceasta este o descoperire "extraordinară" şi "majoră".

Google îşi schimbă logoul pentru a marca diferite sărbători sau evenimente speciale.

Recent, Google a omagiat prin logouri speciale 50 de ani de la apariţia benzilor desenate cu Asterix şi Obelix, 143 de ani de la naşterea lui Herbert George Wells, autorul romanului "Războiul Lumilor", şi 57 de ani de la patentarea codului de bare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici