GOOGLE sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea arheologului MARY LEAKEY, printr-un logo special

GOOGLE şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea arheologului britanic MARY LEAKEY, care a descoperit primul craniu fosilizat al unei maimuţe dispărute.

2487 afișări
Imaginea articolului GOOGLE sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea arheologului MARY LEAKEY, printr-un logo special

GOOGLE sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea arheologului MARY LEAKEY, printr-un logo special

Noul logo o prezintă pe Mary Leakey însoţită de doi câini din rasa Dalmaţian, într-un sit arheologic. Potrivit presei internaţionale, Mary Leakey era o iubitoare de animale şi era însoţită mereu în siturile unde efectua cercetări de trei sau patru câini din rasa Dalmaţian.

Logoul Google prezintă şi una dintre cele mai importante descoperiri făcute de Mary Leakey, respectiv urmele de paşi din situl arheologic de la Laetoli (Tanzania), considerate a fi cele mai vechi urme de paşi umani. Totodată, prima şi ultimele două litere ale cuvântului "Google" se zăresc în spatele arheologului, sculptate în piatră.

TITLURILE ZILEI

Născută pe 6 februarie 1913, Mary Leakey este cunoscută pentru descoperirea primului craniu fosilizat de Proconsul, o specie de primată dispărută care este considerată strămoş al fiinţelor umane, dar şi craniul fosilizat de Zinjanthropus.

Împreună cu soţul său, Louis Leakey, Mary a descoperit fosile de hominizi şi unelte folosite de aceştia în timpurile străvechi. Ea este cunoscută şi pentru faptul că a dezvoltat un sistem de clasificare a uneltelor de piatră descoperite la Olduvai (Africa) şi pentru descoperirea urmelor de la Laetoli, care au furnizat dovezi privind deplasarea bipedă a hominizilor încă din pliocen.

Totodată, Louis şi Mary Leakey au găsit fosile, în Tanzania şi Kenya, care au furnizat dovezi că evoluţia omului a început în estul Africii, în urmă cu 2 milioane de ani, cu mult înainte decât se crezuse până în momentul respectivelor descoperiri.

Mary Leakey nu a făcut studii în arheologie şi paleontologie, însă pasiunea sa a ghidat-o spre descoperirile pe care le-a făcut. Cea mai importantă descoperire a făcut-o pe vremea când avea 65 de ani.

În 1978, la şase ani după moartea soţului ei, Mary a făcut cea mai importantă descoperire din cariera sa: urmele imprimate în noroi vulcanic, vechi de 3,5 milioane de ani, care au demonstrat faptul că hominizii s-au deplasat în poziţie bipedă mult mai devreme decât se crezuse anterior.

Mary Leakey a murit pe 9 decembrie 1996, la vârsta de 83 de ani.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici