Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu savantei Marie Curie

Google şi-a modificat, luni, logoul de pe pagina principală pentru a marca împlinirea a 144 de ani de la naşterea savantei Marie Curie, celebră pentru cercetările sale în domeniul radioactivităţii.

252 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu savantei Marie Curie

Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu savantei Marie Curie

Noul logo o arată pe Marie Curie stând la o masă pe care sunt puse mai multe recipiente. Marie Curie ţine într-o mână un astfel de recipient şi pare preocupată de cercetările sale.

Maria Skłodowska-Curie (7 noiembrie 1867, Varşovia - 4 iulie 1934, Sancellemoz, Franţa) a fost o savantă poloneză stabilită în Franţa.

Marie Curie a fost prima femeie care a primit un premiu Nobel şi singurul om de ştiinţă care a primit două premii Nobel în două domenii ştiinţifice diferite (fizică şi chimie). A introdus în fizică termenul de radioactivitate, fiind cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivităţii naturale şi al aplicaţiilor acestora în medicină.

În 1894, ea l-a cunoscut pe fizicianul Pierre Curie, cu care s-a căsătorit în 1895. Împreună, Marie Curie şi Pierre Curie au descoperit noi elemente radioactive: poloniul şi radiul. Pentru aceste cercetări, cei doi, alături de Henri Becquerel, au primit premiul Nobel pentru fizică în 1903. După decesul lui Pierre Curie, accidentat mortal de o trăsură în 1906, Marie Curie a continuat singură cercetările, iar în 1911 i-a fost decernat premiul Nobel pentru chimie.

Fiica ei Irène Joliot-Curie a fost, de asemenea, laureată a premiului Nobel pentru chimie, în 1935.

Marie Curie şi-a dedicat toată viaţa ştiinţei şi a fondat Institutul Curie din Paris şi Institutul Curie din Varşovia.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici