GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann

Google şi-a schimbat,joi, logoul pentru a o omagia pe Clara Scumann, pianista şi compozitoarea germană, soţia lui Robert Schumann. Noul logo o prezintă pe Clara Schumann cântând la pian, alături de cei opt copii ai ei. Imaginea desenată care-o prezintă pe Clara Schumann şi pe copiii săi înlocuieşte cele două litere "O" şi cea de-a doua literă "G" din logoul Google de joi.

1487 afișări
Imaginea articolului GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann

GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe CLARA SCHUMANN, pianista germană căsătorită cu Robert Schumann

Născut la 13 septembrie 1819, la Leipzig, CLARA SCHUMANN a fost crescută de tatăl ei. Părinţii săi au divorţat pe când Clara avea doar patru ani.

Tatăl Clarei, Friedrich Wieck, a studiat teologia, dar datorită pasiunii sale pentru muzică a învăţat să cânte la pian. Mama Clarei, Marianne Tromlitz, a fost cântăreaţă şi pianistă. Cuplul a avut cinci copii: Adelheid, care a murit la o vârstă fragedă, Clara, Alwin, Gustav şi Viktor. Când s-a născut Viktor, în 1824, părinţii erau deja divorţaţi.

Friedrich Wieck i-a acordat întreaga sa atenţie Clarei, datorită talentului ei muzical. Wieck îi preda el însuşi fiicei sale şi făcea lucrul acesta cu mare succes, lucrul dovedit şi de aplauzele pe care le primea fiica sa la fiecare apariţie.

CLARA SCHUMANN era modelul metodelor sale pedagogice de învăţare a pianului, metode care i-au făcut pe muzicieni ca Robert Schumann şi Hans von Bülow să devină pianişti de concert remarcabili. De abia după ce influenţa tatălui s-a diminuat, Clara Schumann a început însă să cânte în concertele sale piese de Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach şi Robert Schumann. Înainte repertoriul său era format din lucrări ale unor compozitori ca Friedrich Kalkbrenner, Camille Pleyel, Ignaz Moscheles şi Henri Herz, alese de tatăl său.

În martie 1828, pe când avea opt ani, Clara l-a întâlnit pe Robert Schumann, care era cu nouă ani mai în vârsta ca ea. Schumann i-a admirat talentul Clarei şi a început să ia lecţii de la tatăl acesteia.

Clara a debutat public la vârsta de nouă ani, într-un concert susţinut la Leipziger Gewandhaus. La vârsta de 18 ani, Clara a susţinut o serie de recitaluri în Viena, din decembrie 1837 până în aprilie 1838.

În 1839, Robert Schumann şi Clara Wieck au cerut autorităţilor acordul de a se căsători fără acceptul tatălui Clarei. Ei s-au căsătorit în 12 septembrie, la o zi după cea de-a 21-a aniversare a Clarei.

Viaţa lor de familie a fost marcată însă de tragedie. Patru dintre cei opt copii ai lor şi Robert Schumann au murit, iar soţul ei şi unul dintre fiii lor şi-au sfârşit viaţa într-un azil.

CLARA SCHUMANN a suferit un accident vascular cerebral în 26 martie 1896 şi a murit pe 20 mai 1896, la vârsta de 76 de ani.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici