Google vrea să preia platforma Hulu

Gigantul web Google negociază o posibilă preluare a platformei de video-on-demand Hulu, ceea ce i-ar consolida poziţia pe piaţa de video online, potrivit presei americane.

360 afișări
Imaginea articolului Google vrea să preia platforma Hulu

Google vrea să preia platforma Hulu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Los Angeles Times a fost primul ziar care a scris despre acest subiect, citând surse apropiate companiei. De asemenea, potrivit aceleiaşi publicaţii, rivalii lui Google, Yahoo! şi Microsoft, ar negocia pentru preluarea Hulu, însă niciuna dintre companii nu a confirmat aceste speculaţii, informează c21media.net.

Pe de altă parte, Associated Press a scris că circa 12 companii sunt în discuţii preliminare pentru preluarea companiei Hulu.

Luna trecută, Hulu a primit o oferă de preluare nesolicitată din partea unei companii, al cărei nume nu a fost făcut public, dar care a fost reprezentată de specialistul financiar Morgan Stanley and Guggenheim Partners.

Cea mai recentă inovaţie implementată de Hulu a fost un sistem de integrare cu Facebook, dar serviciul a fost închis în urma unei erori care permitea ca datele de profil şi adresele de e-mail ale unor utilizatori să fie accesate de alţii, fără autorizaţie.

Reprezentanţii Hulu au declarat că serviciul va fi regândit, reactualizat şi relansat.

Platforma Hulu este deţinută de Fox, Disney-ABC, NBC Universal şi Providence Equity Partners.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici