Goran Bregović concertează la prima ediţie a festivalului "Baro Foro", pe 29 august, în Bucureşti

Goran Bregović va concerta la prima ediţie a festivalului intercultural "Baro Foro", show-ul fiind programat pe 29 august, de la ora 18.00, la Arenele Romane din Bucureşti.

354 afișări
Imaginea articolului Goran Bregović concertează la prima ediţie a festivalului "Baro Foro", pe 29 august, în Bucureşti

Goran Bregović concertează la prima ediţie a festivalului "Baro Foro", pe 29 august, în Bucureşti (Imagine: Mediafax Fotio / Liviu Adascalitei)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la eveniment vor participa Goran Bregović şi Wedding and Funeral Orchestra, invitaţi speciali fiind Mahala Rai Banda şi Gipsy Casual.

Goran Bregović este un artist şi un compozitor care a schimbat definitiv cultura pop europeană. Bregović îmbină cu desăvârşire energia muzicii ţigăneşti, muzica de cor balcanică şi rockul. În compoziţiile artistului sunt atât de multe influenţe şi combinaţii încât se găseşte cu siguranţă o temă de rezonanţă pentru oricine.

Goran Bregović cântă împreună cu Wedding and Funeral Band, o orchestră compusă din suflători ţigani, voci tradiţionale bulgăreşti, chitară electrică, percuţie tradiţională şi cor bisericesc. Orchestra de nunţi şi înmormântări este recunoscută la nivel mondial pentru unicitatea cu care îmbină culturile din estul Europei. În timpul show-urilor sale live, publicul este încercat de o pornire irezistibilă de a dansa, de parcă ar fi la o nuntă. Iar Bregović spune adesea în concerte: "orchestra este de închiriat pentru nunţi, dar şi pentru înmormântări, deşi costă mai mult pentru înmormântări, aşa că... ar fi mai bine să nu muriţi".

Goran Bregović a devenit celebru şi datorită coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica "Vremea ţiganilor", "Arizona Dream" şi "Underground".

"Champagne for Gypsies", cel mai recent album al său, lansat în urmă cu trei ani, a fost foarte bine primit de criticii muzicali. Albumul conţine colaborări cu Gipsy Kings şi Eugene Hütz (Gogol Bordello). Piese de pe album vor fi prezentate şi la Bucureşti alături de hiturile care l-au făcut celebru, în timpul unui show de aproape două ore.

Biletele pentru concertul pe care Goran Bregović îl va susţine la Bucureşti se găsesc online, pe www.iabilet.ro, şi în reţeaua iabilet (Magazinul Muzica, Uman, Senia şi agenţiile Perfect Tour din toată ţara), la următoarele preţuri: 140 de lei - categoria A, 80 de lei - categoria B şi 50 de lei - categoria C (primele 300 de bilete din fiecare categorie).

După epuizarea biletelor la preţuri reduse, acestea vor costa 160 de lei - categoria A, 100 de lei - categoria B şi 60 de lei - categoria C, iar, în ziua concertului, tichetele vor putea fi achiziţionate la următoarele preţuri: 180 de lei - categoria A, 120 de lei - categoria B şi 70 de lei - categoria C.

Potrivit organizatorilor, sunt puse în vânzare 700 de bilete la categoria A, 700 de bilete la categoria B şi 3.000 de bilete la categoria C.

Festivalul intercultural "Baro Foro", aflat la prima ediţie, îşi propune să aducă în faţa publicului român spectacole cu artişti din diverse zone ale Europei, pentru a dovedi că muzica nu pune bariere, ci, dimpotrivă, le dărâmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici