Gorghiu, privind demersul lui Stelian Tănase: Vom stabili data pentru dezbaterea situaţiei TVR

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat, marţi, în contextul scrisorii adresate de Stelian Tănase, că la prima întâlnire pe care partidele parlamentare o vor avea, se va stabili o dată pentru dezbaterea situaţiei TVR, iar la discuţii trebuie să participe şi un reprezentat al Executivului.

570 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, privind demersul lui Stelian Tănase: Vom stabili data pentru dezbaterea situaţiei TVR

Alina Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Sunt mai mult decât de acord să analizăm şi această problemă în dezbaterile care vor avea loc. Nu cred că vreunul dintre colegii mei, liderii partidelor politice vor avea ceva de obiectat. Situaţia TVR a fost propusă spre dezbatere de Kelemen Hunor, va trebui doar ca la prima întâlnire pe care o vom avea, în măsura în care se va stabili, atunci, o agendă pentru următoarele întâlniri să abordăm şi acest punct. Mi se pare extrem de important acest punct şi va fi ridicat cu siguranţă în cadrul întâlnirii", a declarat Alina Goghiu, la solicitarea MEDIAFAX.

Gorghiu a afirmat că starea TVR trebuie discutată cât se poate de obiectiv, fără a prejudicia soarta Televiziunii Române, "în funcţie de simpatia sau antipatia unui prim-ministru faţă de cel care manageriază instituţia".

"Aş fi fost îngrijorată dacă nu vedeam o solicitare din partea directorului Televiziunii Române pentru o dezbatere serioasă privind situaţia acestei instituţii şi aşa cum am spus-o în nenumărate rânduri sunt de părere că starea TVR trebuie discutată cât se poate de obiectiv, cât se poate de realist fără a prejudicia această instituţie în funcţie de simpatia sau antipatia unui prim-ministru faţă de cel care manageriază instituţia", a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai subliniat că, liderul UDMR, Kelemen Humor, este cel care a propus, iniţial, ca partidele politice să ia în dezbatere situaţia Televiziunii Române odată cu celelalte şase teme avansate de PNL pentru consultările cu partidele parlamentare.

"Să nu uităm că UDMR a fost cea care, prin vocea preşedintelui Kelemen Humor, a propus ca la cele şase puncte pe care PNL le-a înaintat spre dezbatere tuturor partidelor politice, a propus să adăugăm inclusiv punctul privitor la situaţia TVR. Încă de atunci am reacţionat şi am spus că mi se pare un subiect extrem de important care trebuie să îşi găsescă o rezolvare", a spus Gorghiu.
În opinia sa, o rezolvare sustenabilă a situaţiei de la TVR trebuie să fie găsită prin consens politic.

"O rezolvare a situaţiei, după atâta vreme în care Guvernul a ingnorat starea TVR, trebuie găsită prin consens politic pentru că altfel va fi doar o cârpeală, o situaţie temporală, care va duce la acelaşi final", a afirmat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a mai fost de părere că la discuţia pe tema situaţiei din TVR va trebui să ia parte şi un reprezentant al Executivului cu putere de decizie "pentru că mare parte din soluţionarea situaţiei de la TVR depinde de reacţia Guvernului".

"Din păcate, sau din fericire, nu ştiu cum va fi, la această discuţie, în mod obligatoriu, trebuie să participe şi un reprezentant al Executivului cu putere de decizie pentru că mare parte din soluţionarea situaţiei de la TVR depinde de reacţia Guvernului", a afirmat Gorghiu.

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), le cere liderilor principalelor forţe politice "să ia în discuţie în regim de urgenţă situaţia gravă" a TVR, precizând că Televiziunea Română traversează "cea mai dificilă perioadă din istoria instituţiei".

Stelian Tănase a adresat liderilor o scrisoare deschisă în care precizează că a aflat din mass-media că "principalele forţe politice intenţionează să participe la mai multe întâlniri menite să ia în discuţie probleme de interes public - codul fiscal, situaţia economiei româneşti, etc". În context, el solicită discutarea de urgenţă şi a situaţiei TVR, motivând că "orice amânare ar putea duce la consecinţe fatale pentru televiziunea publică".

Săptămâna viitoare, reprezentanţii partidelor parlamentare ar urma să aibă consultări pe tema Codului Fiscal, liberalii solicitând şi discutarea legii salarizării bugetarilor, dar şi alte teme care ţin de interes public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici