Grila TVR 3, aprobată de CNA după ce TVR a depus documentaţia privind reeşalonarea datoriilor

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, noua structură a TVR 3, după ce SRTv a depus la CNA documentaţia privind reeşalonarea datoriilor sale, aşa cum prevede Legea audiovizualului.

134 afișări
Imaginea articolului Grila TVR 3, aprobată de CNA după ce TVR a depus documentaţia privind reeşalonarea datoriilor

Grila TVR 3, aprobată de CNA după ce TVR a depus documentaţia privind reeşalonarea datoriilor (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

CNA a analizat şi în şedinţa de marţi o solicitare a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) privind modificarea structurii de programe a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale ale televiziunii publice.

Atunci, CNA nu a aprobat noua structură a acestei televiziuni, din cauză că SRTv nu a depus la CNA documentaţia privind reeşalonarea datoriilor sale, aşa cum prevede Legea audiovizualului.

În şedinţa de joi a fost luată din nou în discuţie solicitarea SRTv, după ce Televiziunea Română a completat documentaţia la CNA, respectiv a depus decizia de eşalonare la plată pe o perioadă de şapte ani a datoriilor televiziunii publice. Datoriile TVR au fost eşalonate printr-o lege din 2013.

Astfel, CNA a decis cu unanimitate de voturi (Monica Gubernat, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) să aprobe solicitările SRTv.

Pe de altă parte, la şedinţa CNA de marţi a fost prezent şi Mircea Neacşa, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3. Potrivit acestuia, TVR 3 şi studiourile teritoriale ale televiziunii publice doresc să revină la o grilă asemănătoare cu cea din primăvară, având în vedere că în timpul verii "producţia a fost redusă".

"Grila de vară (a TVR 3 şi a studiourilor teritoriale, n.r.) a fost concepută pe reluări, astfel încât să fie pregătite programele pentru grila de toamnă", a spus Mircea Neacşa.

El a precizat că, în toamnă, TVR 3 păstrează liniile tematice pe fiecare tronson orar. "Dorinţa şi tendinţa a fost de o conturare a unei identităţi vizuale, în primul rând, a TVR 3 mai pregnante, în dorinţa de a deveni un agregator al producţiilor media teritoriale şi nu doar o platformă comună", a explicat acesta.

Mircea Neacşa a mai spus că, în grila de toamnă, studiourile teritoriale ale TVR îşi vor mări perioada de difuzare, care a fost redusă în timpul verii. "Dorinţa noastră este de a dezvolta produsele venite din teritoriu (...) Nu ne dorim decât să avem o structură coerentă a programelor respective", a mai spus el la momentul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici