Grupul Yahoo a închis serviciul video Yahoo Screen

Grupul Yahoo! a luat decizia de a închide Yahoo Screen, serviciul video pe care compania americană l-a lansat în urmă cu doi ani, cu scopul de a uni sub o singură marcă numeroasele sale programe originale cu cele achiziţionate de la alţi creatori de conţinuturi media, informează variety.com.

189 afișări
Imaginea articolului Grupul Yahoo a închis serviciul video Yahoo Screen

Grupul Yahoo a închis serviciul video Yahoo Screen

Yahoo Screen a difuzat conţinuturi extrem de variate, de la meciuri din campionatul naţional de fotbal american la înregistrări ale emisiunii de divertisment "Saturday Night Live" şi până la seriale originale, relansate în 2015, precum comedia "Community", produsă iniţial de NBC şi preluată apoi de Sony Pictures Television. Aceste iniţiative ambiţioase au făcut ca grupul Yahoo! să raporteze la sfârşitul anului trecut o scădere cu 42 de milioane de dolari a activelor sale.

În prezent, grupul american intenţionează să mute conţinuturile video din serviciul Yahoo Screen în interiorul numeroaselor reviste online ale sale, unde conţinuturile asemănătoare pot fi prezentate grupat, unele lângă celelalte. De exemplu, concertele organizate de Live Nation care erau difuzate în streaming live de Yahoo Screen vor fi de acum înainte însoţite de conţinuturi provenind din serviciul Yahoo Music.

Închiderea Yahoo Screen reprezintă cea mai recentă problemă cu care se confruntă grupul american, condus de Marissa Mayer, care, potrivit presei de specialitate, ar analiza posibilitatea punerii în vânzare a diviziei sale principale de business, după ce intensele eforturi de restructurare din ultimii ani au produs rezultate slabe, însoţite de o creştere a nemulţumirii în rândul investitorilor şi de un veritabil "exod" în rândul directorilor executivi ai companiei.

Odată cu diminuarea numărului de programe originale Yahoo!, specialiştii se aşteaptă la o repoziţionare tot mai pregnantă a companiei în sectorul video, sub conducerea Marthei Nelson, directorul diviziei Media, care a preluat această funcţie după ce Kathy Savitt a plecat la STX Entertainment anul trecut.

Nu se ştie deocamdată dacă închiderea Yahoo Screen va fi urmată de concedieri. Alte conţinuturi video vor fi în continuare disponibile pe platforma Yahoo!, precum buletinele de ştiri prezentate de Katie Couric.

Producţiile originale de comedie ale grupului Yahoo!, precum "Sin City Saints" şi "Other Space", sunt de acum disponibile în secţiunea TV a site-ului grupului Yahoo!

Grupul american a lansat în septembrie 2013 Yahoo Screen, un serviciu online ce a inclus peste 1.000 de ore de conţinuturi video, inclusiv opt seriale originale în format scurt, dezvoltate în parteneriat cu grupul Viacom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici