GSP TV, somat public de CNA, din cauza limbajului injurios al lui Giovani Becali

CNA a decis, marţi, să someze public GSP TV pentru emisiunea "Contraatac" difuzată în 12 ianuarie, în care fostul impresar Giovani Becali a folosit "un limbaj injurios" la adresa lui Arpad Paszkany, finanţator al echipei de fotbal CFR Cluj, fără ca moderatorul să intervină.

115 afișări
Imaginea articolului GSP TV, somat public de CNA, din cauza limbajului injurios al lui Giovani Becali

GSP TV, somat public de CNA, din cauza limbajului injurios al lui Giovani Becali (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea "Contraatac" difuzată în 12 ianuarie pe GSP TV şi moderată de Silviu Tudor Samuilă.

Potrivit CNA, în respectiva emisiune au fost invitaţi Giovani Becali, Cristian Geambaşu şi Anda Banu.

În emisiune, Giovani Becali a spus "Pur şi simplu CFR-ul pentru noi este un club care nu joacă în Liga noastră. Eu cred că mai mult joacă în Liga ungară decât în Liga noastră din punctul meu de vedere". În acest context, Giovani Becali a precizat că la CFR este "Paszkany, unguru' ăla, bozgoru' ăla".

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a spus că intervenţiile moderatorului au fost "formale", în momentul în care Giovani Becali foloseşte "un limbaj injurios".

"El (Silviu Tudor Samuilă, n.r.) are intervenţii absolut formale", a spus Răsvan Popescu, precizând că vocea moderatorului nici nu s-a auzit în momentul în care l-a rugat pe Becali să îl tempereze pe Becali.

În plus, Răsvan Popescu a mai spus că Silviu Tudor Samuilă nu a avut nicio reacţie atunci când Becali a folosit cuvinte discriminatorii, precum "unguru'" şi "bozgoru'", în condiţiile în care articolul 46 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că "(2) Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie".

La propunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, postul GSP TV a primit o somaţie publică pentru încălcarea articolului 42 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "(4) Realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici