Guvernul nu dă bani pentru cultură. Reacţia AROC

  • Florin Cîţu: HORECA va avea acces la surse de finanţare.
  • Sectorul evenimentelor încă aşteaptă ajutor financiar din partea guvernului.
  • AROC: cerem guvernului să definitiveze schema de ajutor pentru sectorul cultural.
506 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu dă bani pentru cultură. Reacţia AROC

Guvernul nu dă bani pentru cultură. Reacţia AROC

Organizatorii de evenimente mai primesc o lovitură. Aceştia ar fi trebuit să fie incluşi pe schema de ajutor de stat pentru HORECA, lucru care nu s-a întâmplat. 
 
Totuşi, când premierul Florin Cîţu a fost întrebat dacă şi ei vor primi finanţare, răspunsul a fost unul pozitiv.  
 
FLORIN CÎŢU, premierul României:
”Exact ca în celelalte programe se va face plata. Aşteptăm ca legea să fie promulgată de domnul preşedinte legea şi după aceea, bineînţeles, intră în vigoare. Până nu este promulgată, nu intră în vigoare. Deci, după ce va intra în vigoare, vor avea acces, ca toate celelalte coduri CAEN, ca toate celelalte companii, la surse de finanţare”.
 
După 14 luni de când activitatea le-a fost suspendată, organizatorii de evenimente aşteaptă acţiuni, dincolo de promisiunile şefilor de stat. 
 
Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale cere guvernului să vină în sprijinul sectorului cultural. 
 
''Fiecare zi care trece fără ca autorităţile să intervină în sprijinul sectorului şterge efortul a mii de oameni care au performanţe în domeniu'' - AROC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici