Haruki Murakami a proiectat o colecţie de tricouri pentru Uniqlo. Din ce opere s-a inspirat

  • Tricourile create de Haruki Murakami sunt inspirate din ”Kafka on the Shore”, ”Norwegian Wood”, ”1Q84” şi multe altele.
  • Există în total opt elemente grafice inspirate din operele literare ale romancierului şi din dragostea pentru muzică.
  • Acestea vor fi disponibile din 8 martie.
1106 afișări
Imaginea articolului Haruki Murakami a proiectat o colecţie de tricouri pentru Uniqlo. Din ce opere s-a inspirat

Sursa foto: uniqlo.com

Persoanele care preferă vestimentaţia simplă, alcătuită din blugi şi tricouri, colecţia propusă de Uniqlo în colaborare cu însuşi romancierul Haruki Murakami va fi pe placul lor.

Tricoul „Norwegian Wood” este cel mai simplu, având doar numele autorului şi titlul cărţii, într-un font stilizat, în timp ce altele sunt mai elaborate în ceea ce priveşte design-urile lor, potrivit TimeOut.

Un alt model inspirat de „Kafka on the Shore” prezintă o siluetă de pasăre cu un mic citat din roman scris în japoneză, în timp ce modelul inspirat din „1Q89” ar putea declanşa o introspecţie atunci când este purtat în faţa unei oglinzi, având textul scris invers.

Există, de asemenea, două modele care fac referire la proiectul radio al autorului, Murakami Radio, precum şi la cartea sa din 2001 cu acelaşi nume. Unul dintre tricouri prezintă aceeaşi ilustraţie cu o pisică aflată la un birou, pentru a face publicitate emisiunii radio Tokyo FM în direct, în timp ce al doilea tricou include un citat pe spate, chiar de la autor: „Pentru mine, trucul scrierii unui roman este acelaşi ca muzica. În primul rând, trebuie să existe un ritm. Atunci ai nevoie de armonie. Şi improvizaţii. Aceste trei elemente sunt extrem de importante pentru mine”.

Toate tricourile vor fi disponibile începând cu 8 martie, însă unele magazine Uniqlo pot stoca colecţia spre sfârşitul lunii. Preţul unui tricou este de 19.9 dolari.

Haruki Murakami a fost nominalizat în repetate rânduri la Premiul Nobel. Nu l-a obţinut, deşi este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. Născut în 1949, la Kyoto, a studiat teatrul, a cântat jazz, a tradus din literatura americană. Şi-a publicat primul roman, „Ascultă cum cântă vântul” în 1979 şi a obţinut Premiul Gunzo. A scris mult, a obţinut şi alte premii literare, a fost tradus în toată lumea. Foarte multe dintre romanele sale sunt apreciate şi de publicul din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici