Haruki Murakami va lansa un volum de nuvele în luna aprilie

Romancierul japonez Haruki Murakami va publica în luna aprilie un volum de nuvele, prima sa lucrare aparţinând acestui gen literar din ultimii nouă ani, a anunţat editura cu care colaborează scriitorul nipon, citată de AFP.

173 afișări
Imaginea articolului Haruki Murakami va lansa un volum de nuvele în luna aprilie

Haruki Murakami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această colecţie de povestiri scurte intitulată "Onna no inai otokotachi" va fi lansată pe 18 aprilie în Japonia, a precizat într-un comunicat editura Bungei Shunju. Volumul poate fi deja rezervat în sistem de pre-comandă.

Cartea va fi compusă din cinci nuvele deja publicate, separat, în reviste, şi o nuvelă nouă.

Orice carte nouă a lui Murakami ajunge în general în fruntea listei romanelor cu cele mai mari vânzări în Japonia, fiind cumpărate de numeroşi admiratori ai scriitorului încă din primele zile de după lansare.

Aşa s-a întâmplat şi pentru cel mai recent roman-fluviu al său, "Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj", lansat în urmă cu mai puţin de un an în Japonia şi care a ocupat primul loc în topul vânzărilor din 2013 în ţara de origine a scriitorului, potrivit companiei Oricon.

Haruki Murakami este considerat unul dintre cei mai populari romancieri japonezi contemporani, celebru şi pe plan internaţional, iar numele său este vehiculat de mai mulţi ani pe lista candidaţilor la premiul Nobel pentru literatură.

Operele sale, în care absurdul se combină armonios cu dificultăţile sociale ale unor japonezi ieşiţi din tipare, au fost traduse în peste 40 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici