HBO Europe va susţine realizarea a 12 documentare pe an, inclusiv din România

HBO şi-a reafirmat angajamentul de a produce documentare la nivel european, intenţionând să susţină financiar realizarea a 12 producţii de gen pe an, din ţări precum Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi România, informează screendaily.com.

242 afișări
Imaginea articolului HBO Europe va susţine realizarea a 12 documentare pe an, inclusiv din România

HBO Europe va susţine realizarea a 12 documentare pe an, inclusiv din România

Punctul central al strategiei de programe originale a HBO Europe este producţia de documentare, a declarat Antony Root, Executive Vice President Original Programming & Production la HBO Europe.

"Vrem naraţiuni puternice care să prezinte, în cele mai multe cazuri, şi poveşti emoţionale puternice", a spus Antony Root.

Potrivit acestuia, HBO preferă să sprijine documentare "cu un punct de vedere puternic şi cu o voce regizorală" puternică.

Totodată, Antony Root a confirmat că reţeaua de televiziune, care funcţionează în regim cu plată (pay TV), va susţine realizarea a 12 documentare care vor proveni din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România şi din alte ţări din această regiune.

"Principalul scop al producţiei originale, atât în domeniul ficţiunii, cât şi în cel documentar, este să aibă un impact pe piaţa pe care sunt difuzate. Cu alte cuvinte, dacă faci un film ceh care rezonează cu publicul din Cehia, acest lucru va încuraja oamenii să se aboneze la serviciile noastre", a mai spus Root.

Printre proiectele documentare în care HBO este implicat în prezent se numără şi "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, o regizoare născută în România care locuieşte în prezent la Londra.

Potrivit screendaily.com, documentarul va fi finalizat până în 2015 şi prezintă povestea criticului de film Irina Margareta Nistor, care a dublat peste 5.000 de filme străine - inclusiv cu Chuck Norris, Van Damme şi Bruce Lee - care au fost aduse ilegal în România, în timpul comunismului. Irina Margareta Nistor a devenit astfel un simbol al libertăţii.

În plus, HBO pregăteşte filmul "Cinema, Mon Amour" de Alexandru Belc, un documentar despre pasiunea pentru filme şi despre eforturile făcute în România pentru a menţine deschise vechi cinematografe. Filmul face parte din campania "Salvaţi marele ecran", lansată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, care organizează şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

O altă producţie românească susţinută de HBO şi prezentată de screendaily.com este "Toto şi surorile lui", regizat de Alexander Nanau, care, de la premiera sa la Festivalul de la San Sebastian, a intrat într-un circuit festivalier şi a obţinut premii importante la evenimentele de profil precum cele de la Zurich şi Varşovia. Documentarul "Toto şi surorile lui", regizat de Alexandru Nanau, un cineast premiat cu Emmy, prezintă o extraordinară poveste de dragoste a unei familii. Totonel, în vârstă de 10 ani, şi surorile lui trăiesc într-o zonă foarte săracă şi aşteaptă ca mama lor să se întoarcă acasă din închisoare.

Pe de altă parte, potrivit screendaily.com, HBO susţine şi realizarea documentarelor "Houston We Have A Problem", de Ziga Virc, "Something Better To Come", de Hanna Polak, "The Queen Of Silence", de Agnieszka Zwiefka, şi "Cain's Children", de Marcell Gerő.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscută reţea de televiziune premium din SUA, operează televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH şi pentru platformele MMDS. HBO Europe - deţinut de Home Box Office, Inc. difuzează în prezent programe de televiziune premium în: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

În România, HBO oferă mai multe televiziuni cu conţinut premium, precum HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.

Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici