Herta Müller inaugurează Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Göteborg

Scriitoarea Herta Müller va fi prezentă la deschiderea ediţiei din acest an a Târgului Bok&Bibliotek de la Göteborg, Suedia, cel mai mare târg de carte din Scandinavia, pe 22 septembrie, informează Institutul Cultural Român de la Stockholm.

104 afișări
Imaginea articolului Herta Müller inaugurează Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Göteborg

Herta Müller (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Herta Müller se va afla în Suedia în perioada 22 - 27 septembrie, într-un turneu literar organizat la iniţiativa Institutului Cultural Român de la Stockholm, în colaborare cu editura suedeză Wahlström & Widstrand şi Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Göteborg.

Programul evenimentelor cuprinde, pe lângă ceremonia de inaugurare, două seminarii în cadrul târgului şi o discuţie pe Scena Internaţională a Scriitorilor din Stockholm.

Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatură în 2009, s-a născut pe 17 august 1953, la Niţchidorf, lângă Timişoara. De la data stabilirii ei în Germania, Müller a fost distinsă cu numeroase şi importante premii germane şi internaţionale.

Printre acestea se numără premiile Ricarda Huch (1987), Kleist (1994) şi Joseph Breitbach (2003), premiul european Aristeion (1995) şi IMPAC Dublin Literary Award (1998). Scriitoarea este membră a Academiei Germane pentru Limbă şi Poezie (din 1995) şi, de-a lungul anilor, a fost nominalizată de trei ori la premiul Nobel pentru literatură, premiu care i-a fost decernat în 2009, pentru "densitatea poeziei şi sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezrădăcinaţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici