History va difuza în premieră seria-documentar "Piraţii şi comoara templierilor", din 19 iunie

Televiziunea History va difuza în premieră documentarul în şase părţi "Piraţii şi comoara templierilor/ Pirate Treasure of the Knights Templar", în fiecare duminică, de la ora 20:00, premiera având loc pe 19 iunie.

827 afișări
Imaginea articolului History va difuza în premieră seria-documentar "Piraţii şi comoara templierilor", din 19 iunie

History va difuza în premieră seria-documentar "Piraţii şi comoara templierilor", din 19 iunie (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Televiziunea a anunţat programul "Piraţii şi comoara templierilor" ca fiind "duminica piraţilor" la History.

Documentarul în şase părţi încearcă să elucideze un mister de sute de ani. Astfel, în fiecare duminică, de la ora 20:00, arheologul subacvatic Barry Clifford şi istoricul Scott Wolter scot la iveală noi dovezi care să arate conexiunile ascunse dintre două grupuri legendare, despărţite de 500 de ani: cavalerii templieri şi piraţii secolului al XVII-lea.

Descoperirile acestor cercetători pot schimba istoria şi pot conduce către o comoară care a fost îngropată cu secole în urmă.

Echipa de specialişti are acces, în exclusivitate, la o descoperire fără precedent: cinci corăbii de piraţi aflate în acelaşi loc, pe fundul mării. Ei vor excava atât pe uscat, cât şi în apă, în căutarea comorii pierdute, vor explora peşteri ascunse, cimitire şi vechi structuri de piatră, vor urca munţi şi vor traversa jungla deasă, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante.

Cercetătorii vor să demonstreze că există o legătură între cavalerii templieri şi piraţii care prădau oraşele Boston şi New York şi, poate, chiar cu regele Solomon, creând astfel o punte între Ierusalim, Europa, Africa şi coasta de est a Statelor Unite.

În primul episod, difuzat pe 19 iunie (20:00), o relicvă descoperită pe un vas naufragiat în Madagascar îi determină pe Barry Clifford şi pe Scott Wolter să înceapă investigaţia. Scott merge pe urmele cavalerilor templieri în Portugalia, unde găseşte câteva informaţii uimitoare. Între timp, în Madagascar, Barry cercetează o navă de război despre care crede că este a Căpitanului Kidd şi astfel face o descoperire impresionantă.

Televiziunea History a fost lansată în Marea Britanie în noiembrie 1995, ajungând în prezent în peste 302 milioane de case din lume. În România, televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin RCS-Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial History România (www.historytv.ro/ro/history-ro), pagina de Facebook History România (www.facebook.com/HISTORYRomania) sau canalul local de YouTube (www.youtube.com/user/HISTORYRomania).

History este principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK.

A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks şi Sky, include în portofoliu televiziuni tematice precum History, History HD, Lifetime, Lifetime HD, Crime + Investigation, Crime + InvestigationHD şi H2. A+E Networks UK a fost lansat în noiembrie 1995 şi operează în prezent 19 televiziuni, cu 118 milioane de abonaţi, transmise în 45 de milioane de locuinţe din 90 de ţări din Regatul Unit, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici