Hora TV, somată de CNA pentru că a fost preluată de RCS&RDS fără a avea acordul Consiliului

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public, marţi, societatea Profimusic SRL, care deţine televiziunea Hora TV, pentru că şi-a modificat acţionariatul, în sensul preluării de către RCS&RDS a 50% din acţiuni, fără a avea acordul prealabil în acest sens din partea CNA.

1583 afișări
Imaginea articolului Hora TV, somată de CNA pentru că a fost preluată de RCS&RDS fără a avea acordul Consiliului

Hora TV, somată de CNA pentru că a fost preluată de RCS&RDS fără a avea acordul Consiliului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sancţiunea a fost aplicată de CNA cu unanimitate de voturi, pentru încălcarea articolului 54, alineatul 2 din Legea audiovizualului, care prevede că furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la articolul 54, alineatul 1, literele b şi e - "datele de identificare a titularului acesteia, precum şi structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică, asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală; formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor".

Compania RCS&RDS a cumpărat 50% din acţiunile Hora TV, suma plătită pentru pachetul de acţiuni nefiind făcută publică, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX încă din 12 august 2013.

Până la modificarea acţionariatului, asociaţii Profimusic SRL erau cântăreţul de muzică populară Vasile Coca (asociat principal - 95%) şi Viorelia Coca (5%).

Hora TV, o televiziune care difuzează muzică populară, a fost lansată în 2008, de cântăreţul Vasile Coca.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici