Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cornel Ilie, în musicalul "Mamma Mia! ", la Sala Palatului

Horia Brenciu, Aurelian Temişan şi Cornel Ilie fac parte din distribuţia spectacolului "Mamma Mia! ", unul dintre cele mai îndrăgite musicaluri din lume, care va fi produs şi în România şi va avea premiera la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 mai, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

4927 afișări
Imaginea articolului Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cornel Ilie, în musicalul "Mamma Mia! ", la Sala Palatului

Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cornel Ilie, în musicalul "Mamma Mia! ", la Sala Palatului

O mamă. O fiică în ajunul nunţii. Trei posibili taţi. Şi un drum de neuitat către altar! Aşa începe povestea unuia dintre cele îndrăgite musicaluri din toate timpurile, "Mamma Mia!", care va fi realizat în premieră în România. Primul musical de Broadway produs aici 100% independent va beneficia în distribuţie de nume foarte îndrăgite din mediul artistic românesc.

Astfel, cei trei "taţi", Sam Carmichael, Harry Bright şi Bill Austin, au parte de o întâlnire plină de neprevăzut, constatând cu surprindere că au aceeaşi destinaţie, o mică insulă grecească, unde vor împărţi nu numai revederea cu iubirea lor din tinereţe, dar şi un nou statut - acela de posibil părinte pentru Sophie, tânăra care urmează să se căsătorească.

Fiecare dintre cele trei personaje este interpretat în spectacolele din România în dublu sau chiar triplu rol. Astfel, Harry va fi interpretat de Horia Brenciu şi Ernest Fazakas, personajul Sam va avea trei artişti care îi vor fi alături Donnei, mama lui Sophie, în funcţie de spectacol, Aurelian Temişan, Cornel Ilie şi Ciprian Teodorescu, iar Adrian Nour, finalist al emisiunii "Vocea României", va fi Bill, cel mai boem dintre cei trei taţi.

În "Mamma Mia!", musicalul care a cucerit întreaga lume şi a fost urmărit de aproximativ 60 de milioane de oameni din 50 de ţări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relaţii, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona şi publicul român datorită distribuţiei şi producţiei de amploare. Povestea solară şi amuzantă scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule greceşti.

Musicalul "Mamma Mia!" a fost lansat în 1999, la Londra, în West End, şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturgul Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia "Mamma Mia". Musicalul a întrecut producţii originale de pe Broadway, precum "The Sound of Music", "The King and I" şi "Damn yankees". A devenit al optulea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al nouălea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul "Mamma Mia!" va fi o coproducţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo, împreună cu un grup de producători reuniţi de compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre.

Biletele vor putea fi găsite pe netliberare.ro pentru clienţii Telekom, până pe 6 aprilie şi din 7 aprilie, pe mammamiathemusical.ro şi pe iabilet.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici