Hurezeanu, despre Consiliul editorial al Realitatea: Este un proiect care nu s-a definitivat

Emil Hurezeanu, una dintre cele 12 persoane anunţate ca făcând parte din noul Consiliul editorial al Realitatea Media, a declarat pentru MEDIAFAX că proiectul acestui Consiliu editorial nu s-a definitivat, fiind "contraproductivă" anunţarea unei asemenea structuri, înainte ca ea să fie definită.

95 afișări
Imaginea articolului Hurezeanu, despre Consiliul editorial al Realitatea: Este un proiect care nu s-a definitivat

Hurezeanu, despre Consiliul editorial al Realitatea: Este un proiect care nu s-a definitivat (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis joi MEDIAFAX de Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea Media, Consiliul editorial al Realitatea Media a fost definitivat. Din Consiliul editorial al Realitatea Media fac parte Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici, Corina Drăgotescu, Roxana Niculescu, Cristian Coman, Mădălina Dulamă, Robert Tătăruş, Cristian Citre, Valeria Dorneanu, Cătălin Striblea, Petru Berteanu şi Gabriel Ioniţă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Contactat de MEDIAFAX, Emil Hurezeanu a declarat că înfiinţarea unui Consiliu editorial al Realitatea este un proiect mai vechi, care nu s-a finalizat.

"Nu s-a definitivat niciun proiect al Consiliului editorial. Domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă, n.r.) mi-a notificat telefonic intenţia de a pune pe picioare un asemenea Consiliu editorial, care este, de altfel, un proiect mai vechi. Suntem la a doua tentativă. Urma să discutăm. Un asemenea proiect trebuia negociat. Sunt nişte proceduri înainte de a-l lansa la apă. Nu merge aşa uşor, nu aşa se face. Trebuie făcut cu acordul tuturor părţilor, trebuie să ştim fiecare de ce se ocupă. Însă, până la un acord, sunt mai multe proceduri de îndeplinit. Acest acord nu a existat, nu ne putem transforma într-un Consiliu editorial fără să ştim cu ce se ocupă, ce face, ce putere de intervenţie are, ce relaţie are cu patronatul", a spus Emil Hurezeanu. "Dacă nu are vocaţie calificată, este o poveste simbolică, din care facem parte toţi cei care lucrăm acolo", a mai spus Hurezeanu.

Hurezeanu a precizat că nu neagă importanţa unui Consiliu editorial. "Dar, dacă nu există o politică editorială, cum să faci un Consiliu editorial? Se anunţă proiecte în mod prematur şi contraproductiv", a mai spus el.

Potrivit unor surse din Realitatea Media, unele persoane anunţate ca făcând parte din noul Consiliu editorial al Realitatea nu ştiau de înfiinţarea acestei structuri.

Pe de altă parte, contactată de MEDIAFAX, Corina Drăgotescu a spus că i s-a propus să facă parte din Consiliul editorial. "Am avut o discuţie acum trei zile cu Sorin Enache, Sebastian Ghiţă şi Ion Ilie. Mi-au propus să fac parte din Consiliul editorial şi am spus «În principiu, da», dar i-am rugat să fie asumat de ambele părţi aflate acum în dispută", a spus Corina Drăgotescu.

Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media, care are şi atribuţii editoriale, a declarat pentru MEDIAFAX că a avut discuţii cu câţiva oameni din Realitatea pentru alcătuirea unui Consiliului editorial, însă acesta nu a fost încă definitivat.

"Eu am avut o discuţie cu câţiva oameni pentru alcătuirea unui Consiliu editorial. Aseară am avut şi o discuţie cu domnul Ghiţă, i-am spus la ce mă gândesc. Nu ştiu de ce s-a grăbit să anunţe, pentru că unii dintre oameni nu ştiau. Nu este o situaţie clară (...) Era treaba mea să stabilesc rolul, atribuţiile Consiliului editorial şi alte lucruri de genul acesta, să văd dacă oamenii doresc să facă parte din acest Consiliu editorial. Să nu se înţeleagă că este vorba despre un conflict, pentru că nu este un conflict. Impresia mea este că domnul Ghiţă a crezut că eu am vorbit cu toţi (cei anunţaţi ca făcând parte din Consiliul editorial, n.r.). Eu nu am vorbit cu toţi şi nu ştiu dacă toţi cei anunţaţi îşi doresc să facă parte din acest Consiliu editorial", a spus Sorin Enache. El a precizat că în următoarea perioadă urmează să fie definitivat acest Consiliu editorial.

Sorin Enache, directorul general al Realitatea TV, a preluat şi atribuţiile editoriale ale televiziunii, după ce directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef Mădălina Dulamă au fost suspendaţi din funcţie, în 31 martie, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Dragoş Nedelcu, membru în CA al Realitatea Media. Atunci, Dragoş Nedelcu a spus că Sorin Enache va fi ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu.

În această săptămână, suspendarea Mădălinei Dulamă a fost ridicată, ea redevenind redactorul-şef al Departamentului de Ştiri de la Realitatea. Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea, a confirmat joi, pentru MEDIAFAX, ridicarea suspendării în cazul Mădălinei Dulamă.

Pe de altă parte, Cătălin Popa, directorul editorial al Realitatea, suspendat din funcţie tot în 31 martie, şi-a depus ulterior demisia, după cum a declarat Sorin Freciu, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din 5 aprilie.

Potrivit lui Sorin Freciu, Cătălin Popa şi-a dat demisia din Realitatea, însă a fost adus înapoi, în ziua următoare, de către Asesoft.

Sebastian Ghiţă a confirmat colaborarea lui Cătălin Popa cu Asesoft: "El va colabora direct cu noi, are un contract semnat cu Asesoft şi ne asistă la ducerea la capăt a contractului de management".

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media s-a întrunit, miercuri, şi a decis să ceară adunării generale a acţionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu. Această decizie a fost luată cu două voturi "pentru" (Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu - reprezentanţii Realitatea Media) şi o abţinere (Alexandru Iacobescu - reprezentantul Asesoft). Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media este convocată pentru 27 şi 28 aprilie.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Asesoft a făcut o recomandare către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media.

Întrebat joi dacă recomandarea Asesoft către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media, de schimbare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, se va regăsi pe ordinea de zi a AGA Realitatea Media, Sorin Freciu a declarat: "Dacă vorbim de schimbarea Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, acest punct nu a fost discutat în CA de ieri, în procesul verbal al CA nu există acest punct. Singurul punct este propunerea CA al Realitatea Media către adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media de a rezilia contractul cu Asesoft, punct care se va regăsi şi pe convocatorul adunării generale a acţionarilor din 27 - 28 aprilie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici