Iaşi îşi propune să creeze primul hub dedicat industriei creative

  • Proiectul cultural ar putea fi al treilea după cel din Bucureşti şi Cluj
  • Federaţia Industriilor Creative în parteneriat cu Primăria vor să dezvolte hub cu fonduri europene
  • Tinerii şi antreprenorii vor putea să îşi susţină arta în toate formele sale
  • Prin proiect oamenii pot să se conecteze mai uşor cu artişti din ţară şi străinătate
261 afișări
Imaginea articolului Iaşi îşi propune să creeze primul hub dedicat industriei creative

Iaşi îşi propune să creeze primul hub dedicat industriei creative

În scurtă vreme, în Iaşi ar putea să apară primul hub dedicat industriei creative. 

Angela, Proiectul Creativ Cultural de la Iaşi vine după cele deja existente în Bucureşti, gestionat de The Institute şi în Cluj, administrat de Centrul cultural clujean.

Federaţia Industriilor Creative a găsit deja un spaţiu care ar putea, prin fonduri europene, să fie transformat într-un centru modern pentru industriile creative.

Federaţia Patronatelor Industriile Creative şi-a propus în parteneriat cu Primăria Iaşi să pună la punct acest prim  proiect cultural - „Creative Hub”.

Practic, ar urma să apară şi în Iaşi un spaţiu unde tineri şi antreprenori din industrie pot să îşi susţină arta prin toate formele ei. Şi să intre mai uşor în legătură cu oameni care au aceleaşi pasiuni fie în ţară, fie în străinătate. 

În primele două luni de la lansare, noul hub va organiza o serie de evenimente precum: Filit, Romanian Creative Week, Perform, adică Festival de teatru şi artă performativă, tabere de creaţie muzicală şi un studio de producţie virtuală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici