Iaşul lui Bondor: Facerea lumii, marca Marcel Iureş

Mihai Măniuţiu şi „Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări” în avanpremieră la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” şi „Arhitecturi efemere”, de Cristian Ţibu sunt cele două evenimente ale Iaşului săptămânii viitoare.

292 afișări
Imaginea articolului Iaşul lui Bondor: Facerea lumii, marca Marcel Iureş

Iaşul lui Bondor: Facerea lumii, marca Macel Iureş (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Mihai Măniuţiu şi „Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări” în avanpremieră la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” şi „Arhitecturi efemere”, de Cristian Ţibu sunt cele două evenimente de valoare ale Iaşului săptămânii viitoare.

Spectacol-eveniment la Naţionalul ieşean

După o lungă şi prodigioasă carieră în cinematografie, Marcel Iureş revine în lumea teatrului, lucrând din nou cu regizorul Mihai Măniuţiu în spectacolul „Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări”, care se joacă în avanpremieră la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi pe 10 şi 12 iulie, de la ora 19. Piesa reprezintă o adaptare de Anca Măniuţiu dupăVariaţiunile Goldberg, de George Tabori, în traducerea lui Alexandru Al. Şahighian. Pentru Iaşul cultural, ar trebui să fie un eveniment.

„Arhitecturi efemere”, de Cristian Ţibu

În perioada 4-23 iulie, la Galeria „La Gard”, putem vedea expoziţia de fotografie „Arhitecturi efemere”, de Cristian Ţibu. Tot la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, şi tot între 4 şi 23 iulie, avem expoziţia colectivă „Ochi şi ferestre”, în cadrul căreia expun Lucian Bahrin, Paul Ilie, Constantin Lazu, Alice Moisuc, Radu Napcori, Adi Petruşca, Mihaela Sîrbu, Ionuţ Stan, Ioana Tololoi. În acelaşi registru, este de văzut şi retrospectiva Valeriu Gonceariuc, deschisă la Galeria de artă Dana până pe data de 15 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici