ICEEfest lansează evenimentul-satelit ICEEhealth

ICEEfest, cel mai mare festival dedicat Internetului din Europa Centrală şi de Est, propune pentru ediţia din acest an secţiunea ICEEhealth, conform unui comunicat remis MEDIAFAX de către organizatori.

404 afișări
Imaginea articolului ICEEfest lansează evenimentul-satelit ICEEhealth

ICEEfest lansează evenimentul-satelit ICEEhealth

"Pe 10 iunie, în a doua zi a festivalului, vor veni la Bucureşti specialişti recunoscuţi pe plan mondial, gata să împărtăşească din experienţa adunată în cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea. Digitalul este clar viitorul în acest domeniu, o piaţă tânără care depăşeste constant aşteptările ca investiţii şi inovare. Primul trimestru din 2016 înregistrează în zona startup-urilor de tehnologie medicală si de wellness investiţii de 1,8 miliarde USD, adică de 10 ori mai mult decât în acelaşi trimestru în 2010, conform Startup Health", se spune în comunicat.

La ICEEhealth se vor dezbate soluţii pentru fitness şi wellness, telemedicina, aplicaţii şi dispozitive de monitorizare pentru diverse afecţiuni, tipărirea 3D aplicată în sănătate, precum şi noi paradigme pentru studii clinice şi terapii.

"Evenimentul este deschis tuturor: de la cei interesaţi de un stil de viaţă sănătos, la doctori, pacienţi, antreprenori, farma si până la cercetători. Vom vedea, de exemplu, şi cum realitatea virtuală câştigă teren, fiind folosită din faza de educaţie medicală până la intervenţii terapeutice", se menţionează în comunicat.

Astfel, după teribila experienţă prin care a trecut în momentul în care a primit diagnosticul de cancer la creier, Salvatore Iaconesi va vorbi în cadrul ICEEhealth despre cât de mult l-a ajutat mediul digital să facă faţă acestei traume, dar si despre potenţialul excepţional al tehnologiilor open source pentru inovare în medicină.

Alături de cei 3 prieteni ai săi, Cosmin Mihaiu a pus în 2011 bazele unui proiect care azi a ajuns un adevărat business internaţional.

MiraRehab transformă fizioterapia dintr-un chin într-un act de normalitate, cu ajutorul unor jocuri cu o aplicabilitate într-o gamă foarte largă de probleme.

"Jurnalistul Cătălin Tolontan a confirmat participarea la ICEEhealth, unde vom afla detalii despreimpactul generat de anchetele sale privind sănătatea, despre puterea mediul digital în jurnalism si despre rolul presei in însănătosirea sistemului medical din România", se mai spune în comunicat.

Printre speakerii confirmaţi se numără şi: Pamela M. Kato ( Serious GamesInstitute) – jocuri cu efect terapeutic; Mircea Popa - cum digitalul transformă dermatologia; Alistair Wickens (Quealth) - rolul aplicaţiilor şi al dispozitivelor de monitorizare în sănătate ; Denise Silber ( Doctors 2.0 & You) - sănătatea digitală în Europa; Karolina Korth ( Roche) - tehnologia carene îmbunătăţeşte viaţa; Lavinia Ioniţă ( Omixy) - personalizarea metodelor de tratament, implicând ultimele descoperiri în genomică; Scott Summit (Stanford University) – importanţa designului in e-health.

ICEEfest a ajuns la a 5-a ediţie şi este organizat, încă de la lansare, în parteneriat cu Orange.

Printre cei mai importanţi susţinători ai festivalului se mai numără anul acesta Volkswagen, BCR, Xaxis şi Prometheus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici