ICR organizează cursuri gratuite pentru muzicieni tineri, între 4 şi 17 iulie, la Mogoşoaia

Institutul Cultural Român (ICR) organizează o sesiune de două săptămâni de instruire gratuită dedicată muzicienilor cu vârste între 18 şi 25 de ani, care s-au înscris până la data de 30 iunie, cursurile având loc la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în perioada 4-17 iulie.

242 afișări
Imaginea articolului ICR organizează cursuri gratuite pentru muzicieni tineri, între 4 şi 17 iulie, la Mogoşoaia

ICR organizează cursuri gratuite pentru muzicieni tineri, între 4 şi 17 iulie, la Mogoşoaia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Sesiunea constă în două săptămâni de instruire în management personal, prezentare, audiţii şi tehnici orchestrale - pentru cei care s-au înscris până la data de 30 iunie. Pentru a putea participa la program, nu se puteau înscrie decât tinerii (18 şi 25 ani) cu studii muzicale (finalizate sau în curs) şi care cunosc limba engleză.

În cadrul sesiunii de pregătire, muzicienii selectaţi vor avea ocazie să participe la cursuri de consiliere vocaţională, ateliere de prezenţă scenică şi expresie corporală, social media skills şi personal branding. De asemenea vor avea şansa să lucreze cu dr. Peter Stark, directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care va susţine un workshop de tehnici orchestrale.

Foşti şi actuali membri ai EUYO vor veni sa le împărtăşească mai tinerilor lor colegi din experienţa proprie, iar muzicieni români recunoscuţi internaţional – precum Răzvan Suma şi Mihaela Anica – vor oferi sesiuni de mentorat. Maestrul Marin Cazacu va prezenta activitatea Orchestrei Române de Tineret şi le va oferi posibilitatea unui dialog cu membrii acesteia în cadrul unei repetiţii generale la Ateneul Român.

Oana Dobre Dimofte va susţine atelierul de social media skills şi personal branding. Consultantul de imagine Gabi Urda le va vorbi cursanţilor despre folosirea potenţialului estetic ca instrument eficient de comunicare. Cristi Daniel Lăţea, licenţiat în psihologie, management social şi comunicare şi relaţii publice, va prezenta factorii psihologici implicaţi în performanţă.

De asemenea, Institutul Cultural Român le va oferi cursanţilor posibilitatea de a primi consiliere juridică şi de a participa la o sesiune foto cu Mihail Cratofil (ICR).

Cazarea, masa de prânz şi pregătirea muzicienilor sunt asigurate de Institutul Cultural Român, cursurile fiind gratuite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici