Ileana Stana Ionescu: Dispariţia Ruxandrei Sireteanu mă nimiceşte

Actriţa Ileana Stana Ionescu a declarat pentru MEDIAFAX că dispariţia artistei Ruxandra Sireteanu, care a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la vârsta de 70 de ani, este "una care o nimiceşte".

563 afișări
Imaginea articolului Ileana Stana Ionescu: Dispariţia Ruxandrei Sireteanu mă nimiceşte

Ileana Stana Ionescu: Dispariţia Ruxandrei Sireteanu mă nimiceşte (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"O dispariţie care mă nimiceşte. (...) O mare durere, poate pentru ea este o eliberare, a scăpat de o mare durere", a spus aceasta.

Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit la vârsta de 70 de ani, marţi dimineaţă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Teatrului Nottara din Bucureşti.

Managerul Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti a declarat pentru MEDIAFAX că actriţa era internată de 2-3 zile şi fusese supusă unei intervenţii chirurgicale, însă, marţi dimineaţă, aceasta a decedat.

Acesta a mai precizat pentru MEDIAFAX că Ruxandra Sireteanu suferea de o maladie cronică veche.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, actriţa suferea de cancer.

Trupul neînsufleţit al actriţei urmează să fie depus la Teatrul Nottara, la o dată care va fi anunţată ulterior, au declarat reprezentanţii Teatrului Nottara.

Născută pe 20 decembrie 1943, la Craiova, fiica actorului Nicolae Sireteanu, Ruxandra Sireteanu a debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul Maia din "Platon Krecet", în regia lui Alexandru Finţi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorilor Ion Finteşteanu şi Sanda Manu.

A susţinut numeroase recitaluri de poezie atât în România, cât şi în Suedia (Malmö şi Göteborg) şi Grecia (Atena şi Salonic).

În anul 1968 a primit o bursă de două luni la Paris, la Maison des jeunes, condusă de Jean-Louis Barrault şi Tania Balachova.

Din 1972, Ruxandra Sireteanu a jucat la Teatrul Nottara din Bucureşti.

În perioada 1992 - 1995 a fost profesoară la Facultatea de Teatru a Universităţii Hyperion din Bucureşti.

Printre filmele în care a jucat se numără "Divorţ... din dragoste" (1992), "Capul de răţoi" (1992), "Crucea de piatră" (1994), "Această lehamite" (1994), "Aştept provincia" (1995), "Terente - Regele bălţilor" (1995), "Niki Ardelean, colonel în rezervă" (2003), "Dulcea saună a morţii" (2003), "Păcală se întoarce" (2006).

Totodată, Ruxandra Sireteanu a făcut dublaje la desene animate şi şi-a împrumutat vocea sa pentru personaje din spectacole de teatru radiofonic, dar şi din lungmetraje animate, precum "Universitatea monştrilor" (2013), "Croods" (2013), "Turbo", "Ralph Strică-Tot" (2012), "Winnie de pluş" (2011), "Coraline" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici