IMAGINEA EMOŢIONANTĂ care a câştigat premiul Pulitzer pentru fotografie breaking news

Premiul Pulitzer pentru fotografie breaking news la ediţia din 2012 a fost câştigat de Massoud Hossaini de la Agence France-Presse, pentru o fotografie realizată pe 6 decembrie 2011 în Kabul, Afganistan.

4823 afișări
Imaginea articolului IMAGINEA EMOŢIONANTĂ care a câştigat premiul Pulitzer pentru fotografie breaking news

IMAGINEA EMOŢIONANTĂ care a câştigat premiul Pulitzer pentru fotografie breaking news

Fotografia câştigătoare, realizată pe 6 decembrie 2011, o arată pe Tarana Akbari, în vârstă de 12 ani, plângând lângă cadavre şi oameni răniţi în explozii ce au avut loc în timpul unei ceremonii religioase în centrul oraşului Kabul.

Fotograful Massoud Hossaini de la France-Presse a câştigat primul premiu Pulitzer pentru agenţie pentru "această imagine emoţionantă a unei fetiţe care plânge de teamă după atacul cu bombă al unui sinucigaş la o adunare religioasă din Kabul", a anunţat comitetul premiilor.

Administrate de Universitatea Columbia, Pulitzer sunt cele mai prestigioase trofee acordate presei americane. Premiile Pulitzer au fost create în 1904 de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer şi sunt acordate anual autorilor celor mai bune reportaje, fotografii, romane şi înregistrări muzicale, împreună cu un cec de 10.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici